Μέχρι την Τρίτη 19 Ιουνίου η αυτοαξιολόγηση στο Δημόσιο

Μέχρι την Τρίτη 19 Ιουνίου η αυτοαξιολόγηση στο Δημόσιο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση μέχρι την προσεχή Τρίτη στη διαδικασία «αυτοαξιολόγησης» των δημοσίων υπαλλήλων δίνει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έπειτα από σχετικά αιτήματα φορέων που δηλώνουν ότι οι υπάλληλοί τους δεν πρόλαβαν να αξιολογηθούν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι συμμετοχές επί του παρόντος έχουν ξεπεράσει τις 100.000, ενώ η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Την ίδια ώρα, η ΑΔΕΔΥ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της επιδιώκοντας να σαμποτάρει το όλο εγχείρημα, ωστόσο δύο πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ φαίνεται να ανατρέπουν τις προσδοκίες των συνδικαλιστών.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ απέρριψε προσφυγές υπαλλήλων των υπουργείων Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίοι είχαν αποκλειστεί από τις κρίσεις προϊσταμένων λόγω αποχής από την αξιολόγηση. Οι προσφεύγοντες ζητούσαν να «παγώσει» η διαδικασία επιλογής γενικών διευθυντών, ωστόσο το ανώτατο δικαστήριο ήταν απορριπτικό κρίνοντας ότι δεν απειλείται για τους αιτούντες ανεπανόρθωτη βλάβη, οι προβαλλόμενοι ισχυρισμοί τους δεν συνιστούν εξαιρετικούς λόγους, οι οποίοι θα δικαιολογούσαν την αναστολή εκτέλεσης του προσβαλλόμενου πίνακα αποκλειομένων, καθώς και ότι η συνέχιση της διαδικασίας επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Βάσει της νέας παράτασης που δόθηκε από το υπουργείο, οι αξιολογούμενοι μπορούν να συμπληρώνουν τα φύλλα αξιολόγησης, στο σκέλος που τους αφορά, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέχρι την προσεχή Τρίτη 19 Ιουνίου.

Εν συνεχεία, η αξιολόγηση εισέρχεται στη δεύτερη φάση της κατά την οποία τον λόγο έχουν οι δύο αξιολογητές.

Βάσει του αρχικού σχεδιασμού (δεν αποκλείεται να δοθούν και σε αυτές τις προθεσμίες παρατάσεις), μέχρι τις 29 Ιουνίου ο πρώτος αξιολογητής θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία και, από 2 Ιουλίου μέχρι 13 Ιουλίου, η συμπλήρωση του φύλλου αξιολόγησης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και από τον δεύτερο αξιολογητή.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, που σημειωτέον αφορά τις επιδόσεις των δημοσίων υπαλλήλων για το 2017, και να μην επαναληφθούν τα περυσινά φαινόμενα με την εξαιρετικά χαμηλή συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούνται στους δήμους, η κυβέρνηση έχει θεσπίσει διατάξεις-δικλίδες.

Βάσει του σχετικού νόμου, η αξιολόγηση θεωρείται έγκυρη ακόμα και αν συμμετέχει σε αυτήν ένας εκ των δύο αξιολογητών. Εφόσον και οι δύο αξιολογητές επιλέξουν να απέχουν, τότε το φύλλο της αξιολόγησης μπορεί να συμπληρωθεί μόνο από τον υπάλληλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή