Επιχείρηση της αστυνομίας στην Αιτωλοακαρνανία για τη σύλληψη Μπαρμπαρούση μετά την καταδίωξη στην Εθνική Οδό

Επιχείρηση της αστυνομίας στην Αιτωλοακαρνανία για τη σύλληψη Μπαρμπαρούση μετά την καταδίωξη στην Εθνική Οδό

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταδίωξη του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην εθνική οδό Αθηνών – Πατρών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Μπαρμπαρούσης πέρασε από μπλόκο που είχαν στήσει οι αρχές στο Ρίο. Μάλιστα, ο βουλευτής εντοπίστηκε να οδηγεί το ΙΧ αυτοκίνητό του με υπερβολική ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 180 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι αρχές εκτιμούν ότι έχει καταφύγει στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας που είναι και η εκλογική του περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες της Αστυνομίας εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρομερίου και της Κατούνας, όπως επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπαρμαρούσης αναζητείται μετά από δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας, μετά τα όσα ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωί της Παρασκευής, όταν και κάλεσε ευθέως την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να κάνουν πραξικόπημα.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μετά τις καταθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εθνικής άμυνας Πάνου Καμμένου και Φώτη Κουβέλη στον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη, ο οποίος χειρίστηκε την έρευνα.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρής έδωσε παραγγελία για κατεπείγουσα έρευνα ως προς την τέλεση των αδικημάτων της εσχάτης προδοσίας και των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας ζητώντας να κινηθεί σε βάρος του βουλευτή η αυτόφωρη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Μπαρμπαρούσης μιλώντας στην Ολομέλεια κατά την διάρκεια της συζήτησης επί της προτάσεως μομφής για το Σκοπιανό, κάλεσε ευθέως την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να κάνουν πραξικόπημα, και να συλλάβουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, ώστε -όπως είπε- να σταματήσει «η προσοδία της Μακεδονίας».

Ο αρχηγός των χρυσαυγιτών Ν. Μιχαλολιάκος με μεγάλη χρονική καθυστέρηση και προφανώς μόλις διαπίστωσε ότι επρόκειτο να κινηθούν ακόμα και ποινικές διαδικασίες, προέβη σε πράξη διαγραφής του Μπαρμπαρούση, ενώ δήλωσε και πως όσα είπε είναι εκτός γραμμής του κόμματός του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή