Βουλή – Παρθενώνας 1-0

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έγινε γνωστό αν οι ομάδες των Ιαπώνων, Αμερικανών ή Γάλλων επισκεπτών είχαν «αφήσει την κρίση τους στο ξενοδοχείο», όπως προσφυώς ανέφερε η ανάρτηση του «Ρουβίκωνα». Τα μεσημέρια του Ιουνίου είναι καυτά στον Ιερό Βράχο και άρα καλύτερο είναι να ανεβαίνεις έως εκεί πάνω φέροντας μόνον τα απαραίτητα. Η κρίση είναι μάλλον περιττό βάρος. Ως εκ τούτου, δεν ξέρω τι μπόρεσαν να σκεφτούν, αφού είχαν αφήσει την κρίση τους στο ξενοδοχείο, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πανό που έγραφε στα αγγλικά: « Η ελληνική δημοκρατία σκοτώνει απεργό πείνας, άδεια στον Δ. Κουφοντίνα». Τι μπορεί να σημαίνει το όνομα του κατά συρροήν δολοφόνου για τον μέσο επισκέπτη του Ιερού Βράχου; Μάλλον θα έπρεπε να προνοήσουν για κάποιες ερμηνευτικές υποσημειώσεις στο κυρίως κείμενο. Οπου θα παρέθεταν τον βίο και την πολιτεία του ήρωος, τις έντεκα δολοφονίες που ομολόγησε και μετά θα εξηγούσαν ότι η ζωή του κινδυνεύει διότι δεν τρώει ο άνθρωπος επειδή δεν τον αφήνουν να βγει από τη φυλακή για να φροντίσει τα μελίσσια του.

Είτε είχαν αφήσει την κρίση τους στο ξενοδοχείο είτε την κουβαλούσαν μαζί με τα καπελάκια τους, αναρωτιέμαι σε ποιο άλλο μέρος του κόσμου ένας επισκέπτης θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με αντίστοιχη πολιτιστική ενέργεια. Διότι μέρος του χάπενινγκ είναι και το γεγονός ότι οι εν λόγω σήκωσαν το πανό τους και ρύπαναν τον χώρο ανενόχλητοι. Εάν αντελήφθην καλώς, ούτε οι αρχαιοφύλακες ενοχλήθηκαν ούτε η αστυνομία παρενέβη. Οι μεν αρχαιοφύλακες θεωρούν τέτοιου είδους δράσεις θεμιτές, αφού κι αυτοί χρησιμοποιούν τα μνημεία για να προβάλουν τα δικά τους αιτήματα. Η δε αστυνομία δεν ειδοποιήθηκε. Ως καλώς γνωρίζουμε, και τα εθνικά μνημεία έχουν την ιεραρχία τους. Ας πούμε ο κ. Φλαμπουράρης ή ο κ. Καρανίκας στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν μεγαλύτερη αρχαιολογική αξία από τον Παρθενώνα. Ως εκ τούτου φυλάσσονται. Και καλά ο «Ρουβίκωνας» τώρα μας κάνει τη χάρη να πετάει τρικάκια και να σηκώνει πανό. Αν τους μπει να ρίξουν μπογιές ή τίποτε πιο θορυβώδες; Μήπως γι’ αυτόν τον λόγο τα μνημεία σε όλον τον κόσμο, τον πολιτισμένο, φυλάσσονται προληπτικά; Ο πολιτισμός μας δεν κινδυνεύει μόνον από το φανατικό Ισλάμ. Κινδυνεύει και από τη φανατική βλακεία.

Χθες χύθηκε πολύ δημοκρατικό δάκρυ για έναν ηλίθιο βουλευτή της Χ.Α. που ρύπανε το Κοινοβούλιο με τα πολιτικά του λύματα. Πλειοδοσία δηλώσεων, ομόφωνη καταδίκη και η γνωστή κυβερνητική χυδαιότητα που ξέχασε τη σύμπραξή της με τη Χ.Α. στους «Αγανακτισμένους». Για τον διασυρμό και τη βεβήλωση του ναού του πολιτισμού μας ούτε δάκρυ, ούτε λέξη εννοείται, πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη. Βουλή – Παρθενώνας 1-0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή