Κακοκαιρία «Μίνωας»: Βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι της Κυριακής – Χαλαζοπτώσεις στα ηπειρωτικά

Κακοκαιρία «Μίνωας»: Βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι της Κυριακής – Χαλαζοπτώσεις στα ηπειρωτικά

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζει να πλήττει της χώρα μας η κακοκαιρία «Μίνωας». Βροχές και καταιγίδες έχουν σημειωθεί σε πολλές περιοχές από το πρωί ου Σαββάτου ενώ την Κυριακή (17 Ιουνίου) αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνές και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, τόσο έως το πρωί, όσο και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα είναι 2 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη, στα κεντρικά και νότια από 17 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 27, στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 26, και στην Κρήτη από 19 έως 27.

Κακοκαιρία «Μίνωας»: Βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι της Κυριακής – Χαλαζοπτώσεις στα ηπειρωτικά-1

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνές, ενώ βροχές και πιθανώς καταιγίδες θα σημειωθούν το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, τόσο έως το πρωί, όσο και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνές, ενώ βροχές και πιθανώς καταιγίδες θα σημειωθούν το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νοτιοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, τόσο έως το πρωί, όσο και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς.

Πρόγνωση για Δευτέρα και Τρίτη 

Βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα σημειωθούν κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα της Δευτέρας. Τα φαινόμενα θα πλήξουν την Αττική και τη Θεσσαλονίκη από το μεσημέρι και έπειτα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά τους 32 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ μόνο στο νότιο Αιγαίο.

Κακοκαιρία «Μίνωας»: Βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι της Κυριακής – Χαλαζοπτώσεις στα ηπειρωτικά-2

Την Τρίτη 19/06 αναμένονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά και συνίσταται προσοχή.

Κακοκαιρία «Μίνωας»: Βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι της Κυριακής – Χαλαζοπτώσεις στα ηπειρωτικά-3

 Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται και στα αστικά κέντρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Υπενθυμίζεται ότι στις περιοχές εκδήλωσης καταιγίδων οι άνεμοι θα πνέουν κατά περιόδους με πολύ ισχυρές ριπές.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή