Από τις πλατείες στους Μπαρμπαρούσηδες…

Από τις πλατείες στους Μπαρμπαρούσηδες…

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δ​​εν ήταν απαραίτητες οι προφητικές ιδιότητες σε όσους προέβλεπαν εδώ και καιρό ότι η ένταση της πόλωσης θα αυξανόταν συνεχώς στον δρόμο προς τις εκλογές. Αρκούσε η στοιχειώδης παρακολούθηση των μεθοδεύσεων και της συμπεριφοράς της κυβέρνησης Συρανέλ, σχεδόν σε όλους τους τομείς, για να έχει ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόταν την επιβεβαίωση ότι αυτή ήταν (και παραμένει) η βούλησή της. Το Μακεδονικό λειτουργεί ως ένας ακόμη καταλύτης προς αυτή την κατεύθυνση, θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι στο κλίμα της έντασης παρασύρεται σε ένα βαθμό και η Ν.Δ. για να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να αντιμετωπίσει τις καθημερινές προκλήσεις από την κυβερνητική πλευρά, ώστε τώρα μπορούμε να πούμε χωρίς υπερβολή ότι η χώρα βρίσκεται ήδη στο στάδιο της ακραίας πόλωσης, χωρίς όμως να έχει φτάσει ακόμη στην κορύφωσή της. Δυστυχώς, έπεται συνέχεια…

Ασφαλώς και «έξοχη» απόδειξη του γεγονότος ότι η χώρα εξαντλεί πλέον ταχύτατα τα περιθώρια που επιτρέπει ο σεβασμός στο δημοκρατικό πολίτευμα και τους νόμους, ήταν ότι ένας εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, ο περιβόητος Μπαρμπαρούσης, τόλμησε να ζητήσει από τους στρατιωτικούς να κάνουν πραξικόπημα για να ανατρέψουν την πολιτική ηγεσία. Ηταν αναμενόμενο να φτάσει και αυτή η στιγμή όταν έχει επιτραπεί να λειτουργεί νόμιμα και να υπάρχει μέσα στη Βουλή ένα καθαρόαιμο ναζιστικό κόμμα που βαρύνεται με πρακτικές βίας και φόνων, που οι δίκες αιματοβαμμένων στελεχών του «σούρνονται» κυριολεκτικά, χωρίς να καταλήγουν σε αποφάσεις. Δεν πρέπει να «παραμυθιάζει» κανένα η διαγραφή του Μπαρμπαρούση από τον Μιχαλολιάκο. Και ήταν επίσης αναμενόμενο αφού αυτά «τα λουλούδια» αναδείχθηκαν μέσα από τις Κερατέες και τις Σκουριές, τις πλατείες των δήθεν «αγανακτισμένων», την ενθάρρυνση των «δεν πληρώνω», τις προτροπές για άσκηση βίας εις βάρος πολιτικών αντιπάλων και την ουσιαστική στήριξη της παραβίασης των νόμων και της τάξης με τη δικαιολογία ότι είναι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Σε όλα τα παραπάνω η εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ήταν καταφανής, ίσως επίσης κάποιων που δήλωναν τότε οπαδοί της Ν.Δ., σίγουρα ορισμένων παπάδων, ενώ δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία για τις ευθύνες δημοσιογράφων και μίντια που πρόβαλαν με ενθουσιασμό και ασχολίαστα «τους πατριώτες» οι οποίοι πουλούσαν αντίσταση στους «τσολάκογλου» και τους «γερμανοτσολιάδες». Γι’ αυτό απαιτούσε μεγάλο απόθεμα θράσους, προκειμένου ο υποψήφιος διδάκτωρ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος να σπεύσει να εκμεταλλευτεί την αθλιότητα Μπαρμπαρούση για να κατηγορήσει τον Κ. Μητσοτάκη ως πολιτικό υπαίτιο για την άνοδο του «φασιστικού και εθνικιστικού εσμού». Από την άλλη πλευρά δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ «βρίσκει ευκαιρίες για καρφωτές κεφαλιές στις σέντρες που κάνει η Χρυσή Αυγή», μια και ζούμε μέρες «Μουντιάλ»…

Οπως επισημάνθηκε παραπάνω, το Μακεδονικό λειτουργεί σαν καταλύτης στην κλιμάκωση της πολιτικής πόλωσης, πάντα με βασική ευθύνη της κυβέρνησης παράλληλα με την «ωρίμανση» των φαινομένων στα οποία η ίδια πρωτοστάτησε όταν ήταν στην αντιπολίτευση και πρόσφερε τη θαλπωρή της όταν πήρε την εξουσία. Ομως η σημερινή εικόνα της Ελλάδας δεν σχηματίζεται αποκλειστικά από την πολιτική σκηνή της, που ίσως και αλλάξει εξαιτίας του Μακεδονικού. Εχει πολλά στοιχεία από την απεργία των ταξιτζήδων και τις απειλές του Λυμπερόπουλου για «Κούγκι», από τα σκουπίδια που συσσωρεύονται σήμερα στην Αθήνα εξαιτίας της εθνοεξέγερσης τότε στην Κερατέα, από την ανοχή στις επιθέσεις των «Ρουβικώνων» και των «μπαχαλάκηδων», από τον ξυλοδαρμό του Μπουτάρη, από τις συνεχείς στάσεις εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, από το γεγονός ότι αδυνατεί να βγει ουσιαστικά από τα μνημόνια γιατί αρνείται να μεταρρυθμιστεί. Αυτή είναι η πατρίδα μας!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή