Δεν δήλωσα ποτέ «εθνικά Μακεδόνας» διευκρινίζει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν δήλωσα ποτέ «εθνικά Μακεδόνας» διευκρινίζει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δηλώσεις του στη «μακεδονική» έκδοση της γερμανικής υπηρεσίας της Deutsche Welle, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σέλτσας, εμφανίστηκε ως ο μοναδικός «Μακεδόνας» βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σέλτσας φέρεται να προέβη στην επίμαχη δήλωση στην αποκαλούμενη «μακεδονική γλώσσα», δηλώνοντας χαρούμενος για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος από τις δύο χώρες. Εντούτοις, με το που έγινε γνωστή η είδηση, ο βουλευτής επιχείρησε να ανασκευάσει τα όσα δήλωσε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, παραδεχόμενος μεν ότι πράγματι μίλησε στη «μακεδονική», καθώς τη γνωρίζει, όπως ανέφερε, σημειώνοντας  όμως ωστόσο ότι αισθάνεται Έλληνας και όχι «Μακεδόνας».

Απόσπασμα από τη συνέντευξη έχει αναρτηθεί σε άρθρο, στην ιστοσελίδα της «μακεδονικής» υπηρεσίας της Deutsche Welle και τιτλοφορείται «Σέλτσας: Οι Μακεδόνες στην Ελλάδα είναι ευχαριστημένοι με τη συμφωνία».

Το άρθρο χαρακτηρίζει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «εθνικό Μακεδόνα» από τη Φλώρινα, ενώ τονίζει την έκπληξη που προκάλεσε με τα άπταιστα «μακεδονικά» στα οποία μίλησε. Επίσης, κάνει λόγο για ανοιχτή παραδοχή από τον Έλληνα βουλευτή, ότι αισθάνεται εθνικά Μακεδόνας. «Ναι, είμαι Μακεδόνας και δεν το κρύβω στη Βουλή», είπε ο Σέλτσας, σύμφωνα με το άρθρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή