ΠΓΔΜ σε διαδηλωτές: Δεν θα επιτρέψουμε τη χρήση βίας (φωτογραφίες – βίντεο)

ΠΓΔΜ σε διαδηλωτές: Δεν θα επιτρέψουμε τη χρήση βίας (φωτογραφίες – βίντεο)

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής στα Σκόπια, κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό.

Περίπου 3.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το σκοπιανό κοινοβούλιο φωνάζοντας «Μακεδονία – Μακεδονία». Μάλιστα, επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή, πετώντας πέτρες και βεγγαλικά κατά των αστυνομικών.

Η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση χημικών ενώ συνελήφθησαν 11 διαδηλωτές. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν επτά διαδηλωτές, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ΜΙΑ.

ΠΓΔΜ σε διαδηλωτές: Δεν θα επιτρέψουμε τη χρήση βίας (φωτογραφίες – βίντεο)-1

«Κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας, μπροστά στο Κοινοβούλιο, ορισμένοι διαδηλωτές, χρησιμοποιώντας βία, επιχείρησαν να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο. Προκειμένου να μην υπάρξει κλιμάκωση της κατάστασης, και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών. Επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν και 11 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση. Το υπουργείο Εσωτερικών σέβεται το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία αλλά δεν θα επιτρέψει τη χρήση βίας και τη διατάραξη της δημόσιας τάξης» ανέφερε το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή