Δεσμοί φιλίας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο πρώην παιδιά-θαύματα, η Τζούντι Γκάρλαντ και ο Μίκι Ρούνι, συναντιούνται μπροστά από τις κάμερες, στις 26 Ιουνίου του 1963, για τα γυρίσματα της πρώτης βαριετέ εκπομπής για λογαριασμό του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS. Έχουν περάσει 18 χρόνια από την τελευταία τους επαγγελματική συνεργασία και ακόμα περισσότερα από την πρώτη τους γνωριμία, στα θρανία του Lawlor, ενός σχολείου για παιδιά-επαγγελματίες, το 1933. Το αγαπημένο εφηβικό ζευγάρι των Ηνωμένων Πολιτειών στο μπλοκμπάστερ μιούζικαλ της MGM, «Babes in Arms», το 1937, θα συνεχίσει την πορεία του. Η Γκάρλαντ (1922-1969), με την προικισμένη φωνή, που της χάρισε μια 40χρονη καριέρα και αξεπέραστους ρόλους, όπως εκείνος της Ντόροθι στον «Μάγο του Οζ» (1939), αλλά και εξαντλητικές μάχες ενάντια στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ, πέθανε στα 47 της.

Ο Ρούνι (1920-2014) εργάστηκε στη βιομηχανία του χολιγουντιανού θεάματος πάνω από 80 χρόνια και πέθανε, έχοντας πτωχεύσει, στην ηλικία των 93. Η Γκάρλαντ αντάλλαξε όρκους αγάπης πέντε φορές, ενώ ο Ρούνι παντρεύτηκε οκτώ γυναίκες – με πρώτη την «άγνωστη» την εποχή του γάμου τους Άβα Γκάρντνερ. Ο νεανικός έρωτας της Γκάρλαντ και του Ρούνι αποτυπώθηκε μόνο στη μεγάλη οθόνη, γιατί ο δικός τους δεσμός παρέμεινε διαφορετικός. «Ήταν η αδερφή μου από την πρώτη στιγμή», είχε πει εκείνος. «Η αδερφή που δεν είχα ποτέ». ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή