Όταν η Τζόντι Φόστερ κάνει διάλειμμα

Όταν η Τζόντι Φόστερ κάνει διάλειμμα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απολαμβάνω μια ελευθερία ως ηθοποιός τώρα πια, που δεν την είχα νωρίτερα στην καριέρα μου», είπε πρόσφατα η Τζόντι Φόστερ σε συνέντευξή της στη New York Post. «Είμαι 55 χρονών. Μπορώ να κάνω ό,τι θέλω. Αν θελήσω να παίξω έναν μικρό ρόλο σε μια ανεξάρτητη ταινία που γυρίζει ένας νεαρός με το iPhone του στο

διαμέρισμά του, μπορώ να το κάνω». Η Τζόντι Φόστερ μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, πράγματι, έχει κερδίσει αυτό το δικαίωμα έπειτα από σχεδόν πενήντα χρόνια στον χώρο του θεάματος, δύο Όσκαρ και μερικές δεκάδες ακόμα διακρίσεις. Αφορμή γι’ αυτή τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας της υπήρξε η επιστροφή της μπροστά στις κάμερες, πρωταγωνιστώντας σε μια δυστοπική περιπέτεια με τίτλο «Hotel Artemis» (μόλις προβλήθηκε στις ΗΠΑ). Είχε προηγηθεί ένα διάλειμμα πέντε ετών, κατά τη διάρκεια των οποίων ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία (της ταινίας «Money Monster», αλλά και τηλεοπτικών επεισοδίων σε σειρές όπως το «Black Mirror» ή το «House of Cards»), την ανατροφή των δύο γιων της, που βρίσκονταν στην εφηβεία, και τον γάμο της με την ηθοποιό και φωτογράφο Αλεξάντρα Χέντισον. 

Δεν ήταν το πρώτο της μεγάλο διάλειμμα από την ηθοποιία. Στα 18 της και μετά την ερμηνεία της στον «Ταξιτζή» του Σκορσέζε, είπε μερικά μαζεμένα «όχι» σε κινηματογραφικές προτάσεις και πήγε στο Γέιλ, να σπουδάσει λογοτεχνία. Όσο βρισκόταν ακόμη στο πρώτο έτος των σπουδών της, ενεπλάκη άθελά της στην απόπειρα δολοφονίας του Ρόναλντ Ρίγκαν! Το κίνητρο του επίδοξου δολοφόνου του προέδρου των ΗΠΑ, ενός διαταραγμένου νεαρού ονόματι Τζον Χίνκλεϊ, ήταν να εντυπωσιάσει την αγαπημένη του ηθοποιό. Ασφαλώς και τα κατάφερε, όχι όμως με τον τρόπο που ήλπιζε. 

Η Φόστερ ξεπέρασε το σοκ της υπόθεσης Χίνκλεϊ, ολοκλήρωσε τις σπουδές της αριστεύοντας και επέστρεψε στο Χόλιγουντ, για να γίνει μία από τις κορυφαίες ηθοποιούς της γενιάς της. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή