Δύσκολα η Σουηδία, 1-0 την Ν. Κορέα

Δύσκολα η Σουηδία, 1-0 την Ν. Κορέα

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο δεύτερο παιχνίδι του έκτου ομίλου, η Σουηδία επικράτησε με 1-0 της Ν. Κορέας, χάρη στο γκολ του Αντρέας Γκράνβιστ από την άσπρη βούλα στο 65ο λεπτό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του Μάρκους Μπεργκ να έχει την μπάλα στην κατοχή της, προσπαθώντας να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ. Στον αντίποδα, η Κορέα είχε ανεβάσει ψηλά τις γραμμές τις, πιέζοντας την Σουηδία και περιμένοντας για το λάθος στο κέντρο της άμυνας.

Παρόλα αυτά, η υπεροχή της Σουηδίας καρποφόρησε, έχοντας μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 21 λεπτό με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού. Ο 31χρονος άσος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Ν. Κορέας, Τσο, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το 1-0. Στην συνέχεια, οι Σουηδοί βρήκαν χώρους και απείλησαν ξανά την εστία των Κορεατών για άλλη μια φορά με τον Σουηδό επιθετικό ο οποίος απέτυχε ξανά να σκοράρει. Οι δυο ομάδες, εν τέλει πήγαν στα αποδυτήρια για το «break» του ημιχρόνου με το σκορ στο 0-0.

Στο β' ημίχρονο, η Σουηδία είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Όλα Τοϊβόνεν και τον Έμιλ Φόρσμπεργκ, και στο 65’ βρήκε την λύση… χάρη στο VAR. Έπειτα από ανατροπή του Κιμ στον Κλάεσον μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το βίντεο και υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, μια απόφαση που λαμβάνεται για τρίτη φορά στην διοργάνωση.

Ύστερα από το γκολ του Γκράνβιστ, ο ρυθμός έπεσε καθώς η Σουηδία κράτησε την μπάλα στην κατοχή της και δεν άφησε περιθώριά στους αντιπάλους να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την ισοφάριση.

Στο 91’ όμως η Ν. Κορέα έχασε μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Χουάνγκ Χι-Tσαν να περνάει άουτ. Στα τελευταία δυο λεπτά, η ομάδα του Σιν Τάι Γιονγκ ζήτησε πέναλτι που δεν καταλογίστηκε ορθά από τον διαιτητή Αγκιλάρ (Σαλβαδόρ).

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Αουγκούστινσον, Γράνκβιστ, Γιάνσον, Λούστιγκ, Κλάεσον, Λάρσον (81' Σβένσον), Έκνταλ (71' Χίλιεμαρκ), Φόρσμπεργκ, Τοϊβόνεν (77' Τελίν), Μπεργκ

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Σιν Ταεγιόνγκ): Γιο, Λι, Γιανγκ, Κιμ Γιουνγκουόν, Παρκ (28' λ. τρ. Κιμ Μινού), Λι, Κι, Κου (72' Λι Σεουνγού), Χουάνγκ, Κιμ Σινούκ (66' Γιουνγκ Γου), Σον.

Μετά το στραβοπάτημα της Γερμανίας την Κυριακή, η βαθμολογία στον έκτο όμιλο είναι η εξής:

6ος Όμιλος:

Σουηδία: 3

Μεξικό: 3

Ν. Κορέα: 0

Γερμανία: 0

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή