Διπλή εισαγγελική έρευνα για αναρτήσεις αντεισαγγελέα εφετών διέταξε ο Σ. Κοντονής

Διπλή εισαγγελική έρευνα για αναρτήσεις αντεισαγγελέα εφετών διέταξε ο Σ. Κοντονής

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πειθαρχική έρευνα διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής προκειμένου να ελεγχθεί αν έχουν διαπραχθεί πειθαρχικά αδικήματα από εν ενεργεία αντεισαγγελέα εφετών, ο οποίος φέρεται σε προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης να έχει αναρτήσει φωτογραφίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού με προσβλητικά σχόλια για τα πρόσωπα των ανωτέρω, καθώς επίσης και δυσμενείς κρίσεις για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης όσον αφορά στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά βουλευτή.

Η έρευνα παραγγέλθηκε απο τον υπουργό Δικαιοσύνης προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, μετά από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.

Εκτός από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή άμεση ήταν η παρέμβαση και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία διέταξε έρευνα σε δύο επίπεδα σε πειθαρχικό και σε ποινικό. Για την ποινική έρευνα διαβίβασε το σχετικό έγγραφο στον  προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο ,ενώ για την πειθαρχική έρευνα ανέθεσε τη διενέργειά της σε αντεισαγγγελέα του Αρείου Πάγου..

Ο εν λόγω αντεισαγγελέας εφετών φέρεται να έχει αναρτήσει φωτογραφίες με προσβλητικά σχόλια κατά του Π.τ.Δ κ. Π. Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, κάνει λόγο για «κομμούνια» από τα οποία «καταστράφηκε η χώρα» και ζητάει την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και του πρωθυπουργού τον οποίο αποκαλεί «εθνικό μειοδότη».

Ακόμη, προβαίνει σε δυσμενείς κρίσεις για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης όσον αφορά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή