Θεοδωράκης: Αν φύγει ο Καμμένος πάμε σε εκλογές

Θεοδωράκης: Αν φύγει ο Καμμένος πάμε σε εκλογές

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιθανή αποχώρηση του Π. Καμμένου από την κυβέρνηση σημαίνει αυτομάτως εκλογές δηλώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, αποκλείοντας κάθε περίπτωση σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχω πει την άποψή μου για τον κ. Καμμένο. Γελάνε και τα έδρανα της Βουλής όταν βάζει κόκκινες γραμμές. Αν πάντως φύγει ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία. Και πάμε σε εκλογές», αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, στη συνέντευξή του (στην ιστοσελίδα iefimerida) o κ. Θεοδωράκης αναφέρει:Για τις αλλαγές που φέρνει στο πολιτικό σκηνικό η υπογραφή της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ;

Δεν βλέπω κάποιες αλλαγές. Συνεχίζουμε να έχουμε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, έστω και με έναν βουλευτή λιγότερο. Και μάλλον έτσι θα κινηθούμε μέχρι ο κ. Τσίπρας να αποφασίσει να κάνει εκλογές.

Για τα σενάρια για αλλαγή της κυβερνητικής πλειοψηφίας με ενίσχυση από το Ποτάμι

Πρέπει κανείς να έχει πολλή φαντασία για να συζητά τη συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση. Ή έστω την στήριξη του Ποταμιού στην κυβέρνηση. Η θέση μας είναι και θα παραμείνει στην αντιπολίτευση.

Για το ενδεχόμενο να ψηφίσει τη συμφωνία με τα Σκόπια αν την επικυρώσουν και αυτοί με το δημοψήφισμά τους το φθινόπωρο.

Το να ψηφίσουμε τη συμφωνία ή να ψηφίσουμε κάποιο άλλο ωφέλιμο για την κοινωνία νομοθέτημα, αυτό δεν μας κατατάσσει στη συμπολίτευση. Ο κόσμος θέλει από όλους μας μια δημιουργική δράση. Δεν είμαστε ποδοσφαιρική εξέδρα. Δεν γιουχάρουμε όλες τις φάσεις μόνο και μόνο επειδή η μπάλα είναι στα πόδια αντιπάλων μας.

Ερωτηθείς αν η συμφωνία με την κυβέρνηση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα είναι προάγγελος ένταξης στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ο κ. Θεοδωράκης απαντά:

Δηλαδή ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Ηλίας Ηλιού που το 1979 συμφώνησαν με την απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή να μας βάλει στην ΕΟΚ έγιναν αυτομάτως δεξιοί ή το έκαναν για να γίνουν υπουργοί του Καραμανλή; Ο Ανδρέας Παπανδρέου που συνέχισε τον δρόμο του Μάαστριχτ προς το ευρώ, που είχε χαράξει η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη,  το έκανε γιατί ταυτιζόταν με την ΝΔ; Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας δεν τελειώνει με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και το πατριωτικό συμφέρον είναι πάνω από κόμματα. Αυτό πιστεύω και τολμώ να το κάνω πράξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή