Παγκόσμιο Κύπελλο: Τα φαβορί «σκοντάφτουν», τα αουτσάιντερ κερδίζουν έδαφος

Παγκόσμιο Κύπελλο: Τα φαβορί «σκοντάφτουν», τα αουτσάιντερ κερδίζουν έδαφος

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που σχεδόν όλα τα φαβορί του Μουντιάλ σκοντάφτουν, Ανατολικοευρωπαίοι και Σκανδιναβοί πάνε από το καλό στο καλύτερο στα γήπεδα της Ρωσίας, ύστερα από την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Κι ενώ όλοι περίμεναν να δουν να λάμπουν ο Μέσι, ο Σαλάχ κι ο Νεϊμάρ, τελικά έλαμψε εκτυφλωτικά μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι ισοπαλίες 1-1 της Βραζιλίας (με την Ελβετία) και της Αργεντινής (με την Ισλανδία), η απώλεια της νίκης για την Ισπανία στο τέλος, στο χορταστικό 3-3 με την Πορτογαλία, και κυρίως η ήττα-σοκ της Γερμανίας από το Μεξικό με 1-0 έδειξαν πόσο σκούρα τα βρήκαν οι επικρατέστερες ομάδες του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου στις πρεμιέρες των ομίλων τους. Ακόμη και η Γαλλία, η μόνη από τα φαβορί που νίκησε, το έκανε ασθμαίνοντας στο 2-1 επί της Αυστραλίας.

Κάθε ένα από τα ματς αυτά είχε και κάτι το ιδιαίτερο: Στην ισοπαλία της Βραζιλίας ξεχώρισαν οι γκρίνιες για το γκολ των Ελβετών, αφού οι Βραζιλιάνοι φωνάζουν για επιθετικό φάουλ. Στο «Χ» της Αργεντινής κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Λιονέλ Μέσι που όχι μόνο είχε μέτρια απόδοση αλλά έχασε και πέναλτι. Στο 3-3 των Ιβήρων ξεχώρισαν όχι μόνο το χατ τρικ του Ρονάλντο αλλά και το υπέροχο γκολ του Ισπανού αμυντικού Νάτσο. Στον θρίαμβο του Μεξικού εντυπωσίασε η ευκολία με την οποία έβρισκε κενούς χώρους στις αντεπιθέσεις της η «Τρι», καθώς έμοιαζε ασύνδετη μεταξύ άμυνας και κέντρου η Γερμανία. Στο δε 2-1 της Γαλλίας, νικήτρια ήταν η τεχνολογία, με τους ορθούς καταλογισμούς του πέναλτι για το 1-0 των Γάλλων μέσω του βιντεοδιαιτητή, και του νικητήριου τέρματος μέσω της τεχνολογίας γραμμής τέρματος.

Προς το παρόν, όμως, τα ρωσικά γήπεδα ευνοούν τις ομάδες της Βόρειας και Ανατολικής Ευρώπης. Οι σκανδιναβικές ομάδες νίκησαν (η Δανία το Περού και η Σουηδία τη Ν. Κορέα) ή πήραν ισοπαλία αντάξια νίκης (η Ισλανδία από την Αργεντινή), ενώ αν απόψε η Πολωνία νικήσει τη Σενεγάλη, οι Ανατολικοί θα κάνουν το 4 στα 4, μετά τις νίκες των Ρώσων, των Κροατών και των Σέρβων. Το πιο εντυπωσιακό από όσα είδαμε ήταν ότι ο Ρονάλντο κράτησε μόνος του την Ισπανία με ένα πέναλτι, ένα φάουλ κι ένα σουτ που… έπνιξε ο Δαβίδ Ντε Χέα, κι απ’ όσα περιμένουμε να δούμε είναι η αυξημένη πλέον πιθανότητα αναμέτρησης Βραζιλίας – Γερμανίας στους «16», σε μια πιθανή ρεβάνς του 1-7 το 2014, εφόσον μία από τις δύο αποτύχει να έρθει πρώτη στον όμιλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή