Στο λιμάνι του Πειραιά η θαλαμηγός «Christina O» που ανήκε στον Ωνάση

Στο λιμάνι του Πειραιά η θαλαμηγός «Christina O» που ανήκε στον Ωνάση

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτι από την παλιά αίγλη ως κορυφαία θαλαμηγός για VIP βιώνει εκ νέου το 99 μέτρων θρυλικό yacht «Christina O», που έγινε παγκοσμίως γνωστό από τις προσωπικότητες που φιλοξένησε σε αυτό ο αρχικός του ιδιοκτήτης, Αριστοτέλης Ωνάσης.

Βρίσκεται από χθες Δευτέρα στις προβλήτες της κρουαζιέρας του Πειραιά, προερχόμενο από τις Κάννες και το Μονακό όπου είχε εκτελέσει τους προηγούμενους ναύλους του. Η παλαιά καναδική φρεγάτα ανθυποβρυχιακού πολέμου μετασκευάστηκε σε θαλαμηγό το 1954 από τον Ελληνα εφοπλιστή έναντι του μυθικού για την εποχή ποσού των 4 εκατ. δολ. και δαπάνης απόκτησης μόλις μερικών δεκάδων χιλιάδων δολαρίων. Εχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει αύριο για ολιγοήμερη κρουαζιέρα στην Ελλάδα με VIP ταξιδιώτες που σύμφωνα με πληροφορίες είναι ινδικής καταγωγής επιχειρηματίες, πολιτικοί και αξιωματούχοι που συμμετέχουν στο ελληνοϊνδικό επιχειρηματικό forum που διοργανώνει σήμερα στη «Μεγάλη Βρεταννία» το Enterprise Greece στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ινδίας, Ραμ Ναθ Κοβίντ.

To «Christina O», το πρώτο mega yacht παγκοσμίως (με εξαίρεση την 124 μέτρων θαλαμηγό του Κεμάλ Ατατούρκ «Savarona», που είναι όμως κρατική και όχι ιδιωτική περιουσία) προέρχεται από ετήσια συντήρηση που πραγματοποίησε στα ναυπηγεία της Χαλκίδας στα τέλη Μαΐου ενώ πέρυσι το καλοκαίρι περίμενε ναύλους στο λιμάνι του Λαυρίου. Το ιδιοκτησιακό του καθεστώς παραμένει εν πολλοίς μυστήριο, αν και στη διεθνή βάση ναυτιλιακών δεδομένων Equasis αναφέρεται πως από τις 8 Δεκεμβρίου του 2017 η διαχείρισή του γίνεται από την Ikarus Shipmanagement INC που έχει γραφεία επί της οδού Ιάσονος 2 και Ακτής Μιαούλη, όπως και ότι αποτελεί ιδιοκτησία της εταιρείας Christina LTD Partnership, η οποία έχει έδρα τα νησιά Κουκ στη Νέα Ζηλανδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή