Κατσάδα Μακρόν σε νεαρό που τον αποκάλεσε «Μανού» (βίντεο)

Κατσάδα Μακρόν σε νεαρό που τον αποκάλεσε «Μανού» (βίντεο)

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαθήματα καλής συμπεριφοράς έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε έναν νεαρό που τον αποκάλεσε με το υποκοριστικό «Μανού», στη διάρκεια επίσκεψής του στο Μον Βαλεριάν. 

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας φανερά ενοχλημένος εμφανίζεται σε βίντεο να λέει χαρακτηριστικά: «Όχι, αυτό δεν μπορείς να το κάνεις. Βρίσκεσαι σε μια επίσημη τελετή και θα συμπεριφέρεσαι όπως πρέπει. Μπορείς να συμπεριφέρεσαι σαν ανόητος αλλά σήμερα είναι η ημέρα της Μασσαλιώτιδας και θα με αποκαλείς Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας ή κύριε. Εντάξει;»

«Μάλιστα κύριε Πρόεδρε» απάντησε ο νεαρός με τον Μακρόν να συμπληρώνει «να κάνεις τα πράγματα με τη σωστή σειρά. Την ημέρα που θέλεις να κάνεις επανάσταση, να έχεις φροντίσει να έχεις πάρει το πτυχίο σου, να έχεις βρει δουλειά και να μπορείς να συντηρείς τον εαυτό σου. Τότε μπορείς να δίνεις μαθήματα σε άλλους».

Ο διάλογος μεταξύ του Μακρόν και του νεαρού αγοριού εκτυλίχθηκε στη διάρκεια εκδηλώσεων για την επέτειο της «έκκλησης του Στρατηγού Ντε Γκολ» της 18ης Ιουνίου 1940 για αντίσταση των Ευρωπαίων στη ναζιστική κατοχή της χώρας του.

Στη συνέχεια ο Γάλλος πρόεδρος ανέβασε βίντεο με τη συζήτηση που είχε με τον συγκεκριμένο αλλά και με άλλους νεαρούς πολίτες και στον λογαριασμό του στο Twitter γράφοντας ότι «ο σεβασμός είναι το ελάχιστο σε μια Δημοκρατία. Ειδικά την 18η Ιουνίου. Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να κάνουμε μια χαλαρή συζήτηση, δείτε το βίντεο μέχρι το τέλος». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή