Ο ΔΗΚΤΗΣ (19/06/18)

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναβαθμίζεται ο κ. Μαζαράκης

Επειτα από 6 χρόνια στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Μetlife o Δημήτρης Μαζαράκης (φωτ.) αποχωρεί από τη χώρα μας και αναλαμβάνει νέες ευθύνες στο εξωτερικό. Με έδρα πλέον το Ντουμπάι αναλαμβάνει για λογαριασμό της MetLife τη θέση του περιφερειακού διευθυντή με ευθύνη τις χώρες ΕΜΕΑ (Europe – Middle East – Africa), περιφέρεια που αποτελεί από τις μεγαλύτερες και αναπτυσσόμενες αγορές. Ο Δημήτρης Μαζαράκης θα εγκαταλείψει σταδιακά και τη θέση του προέδρου της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) στην οποία διακρίθηκε για μία σειρά θεσμικών πρωτοβουλιών, όπως η επίλυση του προβλήματος του επικουρικού ΤΕΑ ΕΑΠΑΕ, η δρομολόγηση λύσης για το Επικουρικό Κεφάλαιο, αλλά και η επίλυση της εκκρεμότητας των αποζημιώσεων στους ασφαλισμένους της Ασπίς Πρόνοια. Ως πρόεδρος της ΕΑΕΕ διακρίθηκε για την αποτελεσματικότητά του και την καλή επικοινωνία με τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς.

Ο όρος «Μακεδονία» για τις εμπορικές επωνυμίες

Την αποκλειστική χρήση από τις ελληνικές επιχειρήσεις του όρου «Μακεδονία» για τις εμπορικές επωνυμίες ζητεί ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ). Ειδικότερα, ο ΣΒΒΕ ζητεί από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει ότι κατά την τριετία που προβλέπει η συμφωνία για να λυθούν θέματα χρήσης των εμπορικών σημάτων, δεν θα υπάρξει αλλαγή στις επωνυμίες των ελληνικών εμπορικών προϊόντων που περιλαμβάνουν τον όρο «Μακεδονία». Επισημαίνει δε, ότι δεν μπορούν να υπάρξουν αλλαγές για τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ που έχουν κατοχυρωθεί από την Ε.Ε.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η ομιλία Αλογοσκούφη

Το βιβλίο του καθηγητή Θόδωρου Λιανού «Η πολιτική οικονομία του Ησιόδου», έκδοση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, παρουσιάζουν σήμερα στις 6 μ.μ., στο Polis Art Cafe, οι καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρ. υπουργοί Γιώργος Αλογοσκούφης και Νίκος Χριστοδουλάκης. Η ομιλία Αλογοσκούφη αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς πρόσφατα τοποθετήθηκε με κάποια δόση αυτοκριτικής για την περίοδο της υπουργικής θητείας του και γενικότερα της κυβέρνησης Καραμανλή χαρακτηρίζοντας ανεπαρκή και βραχύβια τη σταθεροποιητική προσπάθεια μετά το 2004. Για να δούμε αν αυτό θα έχει συνέχεια.

Κακοδιαχείριση κονδυλίων ΕΣΠΑ

Απώλεια τουλάχιστον 7 εκατ. από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε νέους 25-29 ετών, αλλά και κίνδυνο νέας «καμπάνας» από την Κομισιόν, με μείωση της κοινοτικής χρηματοδότησης κατά 25 εκατ., επισημαίνει σε ερώτησή της προς τα υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη (φωτ.). Η πρώην υπουργός αποκαλύπτει πως η Ε.Ε. διαπίστωσε ότι έγινε πλημμελής έλεγχος στις δράσεις κατάρτισης που πραγματοποιούνται στα κέντρα διά βίου μάθησης, ενώ και η κοστολόγηση των δράσεων ήταν ελλιπής. Και τονίζει ότι η κακοδιαχείριση των κονδυλίων οδηγεί σε απώλεια χρημάτων και πλήττει την αξιοπιστία της χώρας.

Τονωτική ένεση 480 εκατ. στη ΔΕΗ από το Δημόσιο

Zεστό χρήμα ύψους 480 εκατ. θα λάβει η ΔΕΗ από το Δημόσιο μέσα στο 2018 διασφαλίζοντας σημαντική ανάσα ρευστότητας για την Επιχείρηση. Υπουργείο Οικονομικών και ΔΕΗ φέρονται να έχουν έρθει σε συμφωνία για την προπληρωμή των λογαριασμών ρεύματος του Δημοσίου για το έτος 2018. Με τον τρόπο αυτόν η ΔΕΗ θα ενισχύσει τη ρευστότητά της, ενώ το Δημόσιο θα πετύχει συνολική έκπτωση της τάξης του 25%-26%. Συγκεκριμένα το Δημόσιο, πέραν της έκπτωσης του 15% που παίρνουν όλοι οι καλοπληρωτές και της έκπτωσης προπληρωμής 6%, θα πάρει και έκπτωση όγκου αντίστοιχη με αυτή που παίρνουν οι βιομηχανικοί καταναλωτές, καθώς το σύνολο της κατανάλωσής του λογίζεται ως ενιαίο. Ετσι το Δημόσιο θα προκαταβάλει για το 2018 περί τα 480 εκατ. ευρώ, ποσό που υπολογίστηκε με βάση τις καταναλώσεις του 2017. Η συμφωνία προβλέπει επίσης και την εξόφληση παλαιότερων οφειλών του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ. Από το σύνολο των 120 εκατ. ευρώ ανεξόφλητων οφειλών του Δημοσίου έχουν ήδη καταβληθεί στη ΔΕΗ περί τα 60 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή