Χωρίζει παιδιά μεταναστών από τους γονείς

Χωρίζει παιδιά μεταναστών από τους γονείς

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπος με κύμα αντιδράσεων για την ανάλγητη πολιτική του στο μεταναστευτικό, που οδηγεί στον βίαιο χωρισμό χιλιάδων παιδιών από τους γονείς τους, ο Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να επιρρίψει τις ευθύνες στους Δημοκρατικούς.

«Γιατί δεν μας δίνουν τις ψήφους που χρειαζόμαστε ώστε να διορθώσουμε τους χειρότερους νόμους στον κόσμο για τη μετανάστευση», διερωτήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μήνυμά του στο Twitter. «Πού είναι η κατακραυγή για τους φόνους και τα εγκλήματα που προκαλούν οι συμμορίες κακοποιών που έρχονται στη χώρα μας παράνομα;» προσέθεσε.

Την περασμένη Παρασκευή έγινε γνωστό ότι η νέα πολιτική της «μηδενικής ανοχής» έναντι των μεταναστών χωρίς χαρτιά που εφαρμόζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς στη μεθόριο με το Μεξικό είχε ως αποτέλεσμα να χωριστούν, από τα μέσα Απριλίου, περίπου 2.000 παιδιά από τους γονείς τους. Αυτό συνέβη γιατί η «μηδενική ανοχή» σημαίνει ότι όσοι μπαίνουν παράνομα στις ΗΠΑ πρέπει να στέλνονται στη φυλακή, όπου, προφανώς, δεν μπορεί να συνοδεύονται από τα παιδιά τους.

Αίσθηση προκάλεσε η άμεση και έντονη αντίδραση της Λόρα Μπους, συζύγου του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους του νεότερου. «Η πολιτική της μηδενικής ανοχής είναι βάναυση και ανήθικη», δήλωσε η Λόρα Μπους, μη διστάζοντας να κάνει παραλληλισμό με τον υποχρεωτικό εγκλεισμό των ιαπωνικής καταγωγής Αμερικανών στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, «ένα από τα πλέον επονείδιστα επεισόδια της αμερικανικής ιστορίας».

Κάνοντας μια εξαίρεση στον κανόνα, που τη θέλει να μην παίρνει μέρος στην πολιτική διαμάχη, η Μελάνια Τραμπ δήλωσε, μέσω της εκπροσώπου της, ότι υπάρχει ανάγκη για «μια χώρα που θα σέβεται τους νόμους της» αλλά και στην οποία «η διακυβέρνηση θα έχει καρδιά». Η Μελάνια Τραμπ έκανε έκκληση για «δικομματική συναίνεση» στο Κογκρέσο, ώστε να ψηφιστεί η μεταρρύθμιση για τη μετανάστευση, κάτι που τη φέρνει πολύ κοντά στη θέση του συζύγου της. «Απαράδεκτη και απάνθρωπη» χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσεΐν, ο οποίος ζήτησε να σταματήσει αμέσως ο αναγκαστικός χωρισμός των παιδιών από τους γονείς τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή