Βελτιώνεται ο καιρός από αύριο καθώς απομακρύνεται ο «Μίνωας»

Βελτιώνεται ο καιρός από αύριο καθώς απομακρύνεται ο «Μίνωας»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη (20 Ιουνίου) καθώς οι καταιγίδες αναμένεται να περιοριστούν σημαντικά, αποτέλεσμα της απομάκρυνσης του «Μίνωας» από τη χώρα μας. 

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, το επόμενο διήμερο (Τετάρτη – Πέμπτη) η αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά ως προς έκταση των περιοχών που θα επηρεάζονται.

Ωστόσο, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι τοπικά έντονα, ιδιαίτερα στην Κρήτη. 

Αστατος καιρός σήμερα Τρίτη 

Υπενθυμίζεται πως για σήμερα Τρίτη ο καιρός είναι ιδιαίτερα άστατος με βροχές και καταιγίδες, αρχικά σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και σε παράκτιες περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, και βαθμιαία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Ειδικότερα, αναμένονται τοπικές καταιγίδες στην Κεντρική Ελλάδα, στο Νότιο Ιόνιο, το Κρητικό Πέλαγος και στο Καστελόριζο, ενώ τις αμέσως επόμενες ώρες περιμένουμε την ανάπτυξη καταιγίδων στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. 

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Πάρνηθα. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και τοπικά στα ανατολικά παράκτια τμήματα μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές και καταιγίδες, πιθανόν παροδικά ισχυρές, με βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή