Στ. Θεοδωράκης: «Καλή η συμφωνία των Πρεσπών»

Στ. Θεοδωράκης: «Καλή η συμφωνία των Πρεσπών»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια καλή συμφωνία, γιατί υπερασπίζεται τα βασικά πράγματα που λέγαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχετικά με τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε την ανάγκη να κλείσουμε τα θέματά μας στον Βορρά με πάγια πατριωτική θέση και να απλώσουμε το χέρι στους βόρειους γείτονές μας. Θα ψηφίσουμε τη συμφωνία, αλλά δεν θα στηρίξουμε την κυβέρνηση, συμπλήρωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Το Ποτάμι δεν θα πάει στη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Θεοδωράκης δεν άνοιξε τα χαρτιά του σχετικά με το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής, παραπέμποντας για τις τελικές αποφάσεις στην 1η Ιουλίου, όταν θα συνεδριάσουν τα όργανά του.

Δήλωσε πάντως «το Κίνημα Αλλαγής είναι πιο συντηρητικό κίνημα από αυτό που θέλαμε» και πρόσθεσε ότι «Δεν μπήκαμε για να σιγουρέψουμε κάποια θέση, μπήκαμε μήπως σπρώξουμε τις παλαιότερες δυνάμεις στον νεωτερισμό».

Διέψευσε τις φήμες ότι θα συνεργαστεί στη κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τα ρεπό του Καμμένου και, όταν ρωτήθηκε για προσχώρησή του στον ΣΥΡΙΖΑ ή την Νέα Δημοκρατία, σε ενδεχόμενη αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής, αρνήθηκε κατηγορηματικά ένα τέτοιο σενάριο.

«Ένας αρχηγός που τόλμησε να βγει μόνος του και να ιδρύσει κόμμα, πεθαίνει μαζί με το κόμμα του. Αν το κόμμα του πεθάνει. Όμως η περίπτωσή μου δεν είναι αυτή. Πιστεύω ότι το Ποτάμι δε θα πεθάνει» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή