Λαζαρίδης: «Κλειδί» για το X.A. η ελάφρυνση του χρέους

Λαζαρίδης: «Κλειδί» για το X.A. η ελάφρυνση του χρέους

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πιο κρίσιμο θέμα αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα και για το ελληνικό χρηματιστήριο είναι η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, διεμήνυσε ο Σωκράτης Λαζαρίδης, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για το ετήσιο Roadshow του Χ.Α.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα TheStreet.com, καθώς και στο FoxNews, o κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι μία απόφαση για το χρέος θα προσφέρει ανακούφιση στους διεθνείς επενδυτές για να συνεχίσουν να επενδύουν στην Ελλάδα. Οπως επισήμανε, η αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν είναι καλό σήμα για το χρηματιστήριο κι έπειτα από πολλά χρόνια συζητήσεων για την ελάφρυνση του χρέους, η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε μια τελική απόφαση και σε ένα πιο ξεκάθαρο μέλλον για οικονομία.

Σε ερώτηση σχετικά με το τι περιμένει από το Eurogroup της Πέμπτης, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε στο TheStreet πως η Ελλάδα ψάχνει για ευκαιρίες ανάπτυξης μετά επτά έτη λιτότητας και, πλέον, όλοι έχουν συνειδητοποιήσει τι πήγε στραβά στο παρελθόν και τι πρέπει να γίνει για το μέλλον. Ετσι, το πιο σημαντικό είναι να έχουμε αυτή τη στιγμή μια συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημα του χρέους και θα πρέπει να είναι όσο πιο συγκεκριμένη γίνεται για να ηρεμήσει τους επενδυτές. «Σε μια αγορά που κατά 65% ανήκει σε ξένους επενδυτές, έχουμε μία ευκαιρία να προσελκύσουμε τις περαιτέρω επενδύσεις που χρειάζονται για την ταχύτερη ανάπτυξη της οικονομίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του FoxNews σχετικά με τον αντίκτυπο που έχουν οι δασμοί των ΗΠΑ στις ελληνικές εισηγμένες, ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε πως υπάρχει περιορισμένος αριθμός εταιρειών που επηρεάζονται, ωστόσο, η μεγαλύτερη ανησυχία της αγοράς είναι το πώς θα σταθεροποιηθεί η ανάπτυξη. Τόνισε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή σημαντικό ενδιαφέρον από τους ξένους επενδυτές για τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα, στο real estate, στη φαρμακοβιομηχανία και στον κλάδο της Υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή