Μουντιάλ: Aναστάτωση στη Βραζιλία με Νεϊμάρ και στη Γερμανία με… Ερντογάν

Μουντιάλ: Aναστάτωση στη Βραζιλία με Νεϊμάρ και στη Γερμανία με… Ερντογάν

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λαχτάρησαν χθες στη Βραζιλία με τον Νεϊμάρ, καθώς ο σούπερ σταρ της «Πεντακαμπεάο» αποχώρησε από την πρωινή προπόνηση με πόνους στον αστράγαλο του ποδιού όπου είχε κάνει την επέμβαση τον Φεβρουάριο. Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε σχεδόν όλη τη χθεσινή ημέρα κάνοντας φυσιοθεραπεία μετά τους πόνους που αισθάνθηκε στο δεξί πόδι στην προπόνηση, «λόγω του μεγάλου αριθμού φάουλ που του έκαναν στον αγώνα με την Ελβετία» σύμφωνα με εκπρόσωπο της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας. Ωστόσο, θα συμμετάσχει κανονικά στη σημερινή προπόνηση ενόψει του μεθαυριανού αγώνα με τη Ν. Κορέα, που η Βραζιλία οφείλει να κερδίσει μετά το «Χ» με τους Ελβετούς.

Διαφορετικούς μπελάδες έχει η γερμανική εθνική ομάδα, καθώς μετά την ήττα με 1-0 από το Μεξικό, το αντιπολιτευόμενο ακροδεξιό κόμμα της χώρας AFD ζητεί οι Μεσούτ Οζίλ και Ιλκάι Γκιουντογκάν να αποκλειστούν από τη «νασιονάλμανσαφτ» λόγω της πρόσφατης φωτογράφισής τους με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ημέρα των φαβορί

Οι αγώνες του σημερινού προγράμματος μπορεί να μην έχουν φαινομενικά κάποιο ντέρμπι, όμως με δεδομένες τις παγίδες στις οποίες έχουν ήδη πέσει τα περισσότερα φαβορί, κάθε ματς είναι απρόβλεπτο.

Το πρόγραμμα ανοίγουν Πορτογαλία και Μαρόκο, και οι Αφρικανοί πρέπει να αποφύγουν την ήττα που θα σημάνει και τον αποκλεισμό τους από τη δεύτερη κιόλας αγωνιστική. Ωστόσο, απέναντι στην παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο κάτι τέτοιο φαντάζει αρκετά δύσκολο.

Ισως πιο πιθανή μπορεί να φαίνεται μια έκπληξη στο βραδινό παιχνίδι για τον ίδιο όμιλο, μεταξύ της Ισπανίας και του Ιράν. Οι «φούριας ρόχας» δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν την αναστάτωση από την αλλαγή προπονητή δύο μέρες πριν αρχίσει το τουρνουά, δεχόμενοι πικρή ισοφάριση από τους Πορτογάλους στο τέλος, άρα απόψε θα έχουν τεράστια πίεση για νίκη επί του Ιράν, που θα προσπαθήσει να βραχυκυκλώσει την Ισπανία.

Το απόγευμα η Ουρουγουάη αντιμετωπίζει για τον πρώτο όμιλο τη Σαουδική Αραβία και με νίκη καπαρώνει την πρόκριση στους «16». Στόχος του Λουίς Σουάρες στην 100ή του εμφάνιση με τη Σελέστε είναι πολλά γκολ απόψε, μετά και το 0-5 των Σαουδαράβων από τη Ρωσία, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα σε τυχόν ισοβαθμίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή