Λονδίνο: Σε βραχυκύκλωμα οφείλεται η εκρηξη στο σταθμό του μετρό

Λονδίνο: Σε βραχυκύκλωμα οφείλεται η εκρηξη στο σταθμό του μετρό

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε βραχυκύκλωμα οφείλεται η έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο σταθμό Σάουθγκεϊτ του μετρό, στο βόρειο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Μητροπολιτική Αστυνομία (Met) της βρετανικής πρωτεύουσας.

«Η έκρηξη φαίνεται στο τρέχον στάδιο της έρευνας ότι προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα. Η Met Police και η BTP (αστυνομία των μέσων μεταφοράς) εργάζονται από κοινού για να εξακριβώσουν το σύνολο των αιτιών», σημειώνει η Met σε ανακοίνωσή της.

 

 

Χθες η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε με τηλεφωνική κλήση που δέχθηκε στις 19:03 τοπική ώρα (21:03 ώρα Ελλάδος) για «μικρή έκρηξη» στο σταθμό του Σάουθγκεϊτ στο βόρειο Λονδίνο.

Αμέσως έστειλε ομάδες της, ενώ στον σταθμό έσπευσαν πυροσβέστες και ασθενοφόρα. Επίσης αποκλείστηκε η πρόσβαση στον σταθμό και ορίστηκε μια περίμετρος ασφαλείας.

Λονδίνο: Σε βραχυκύκλωμα οφείλεται η εκρηξη στο σταθμό του μετρό-1

«Δεν πιστεύουμε ότι η έκρηξη συνδέεται με κάποιο τρομοκρατικό σχέδιο», ανακοίνωσε λίγο αργότερα η BTP στον λογαριασμό της στο Twitter, ενώ η αστυνομία διευκρίνισε ότι απ' όσο γνωρίζει «δεν προκλήθηκαν σοβαροί τραυματισμοί».

 

 

Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών του Λονδίνου ενημέρωσε στη συνέχεια ότι προσέφερε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου σε τρεις ανθρώπους που είχαν τραυματιστεί ελαφρά, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Λονδίνο: Σε βραχυκύκλωμα οφείλεται η εκρηξη στο σταθμό του μετρό-2

Στο Twitter, ορισμένοι χρήστες περιέγραψαν σκηνές πανικού. «Βρισκόμουν στον Σάουθγκεϊτ όταν άρχισε όλη η αναταραχή. Μύριζε κάτι καμένο (σαν λάστιχο) και είδα πολλούς να τρέχουν προς τις εξόδους» ανέφερε ένας χρήστης του Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή