Δεν κράτησε τα κέρδη του το Xρηματιστήριο

Δεν κράτησε τα κέρδη του το Xρηματιστήριο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έντονη μεταβλητότητα που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στην αγορά αλλά και η νευρικότητα εν όψει του σημερινού Eurogroup δεν άφησαν το ελληνικό χρηματιστήριο να «κρατήσει» τα κέρδη που σημείωνε νωρίτερα στη συνεδρίαση και που έφτασαν το +1,13%, κι έτσι παραδόθηκε για άλλη μία φορά στα χέρια των πωλητών, οι οποίοι έσπρωξαν τον Γενικό Δείκτη στο «κόκκινο».

Το κλίμα άρχισε να αλλάζει στα μέσα περίπου της συνεδρίασης, όταν σημειώθηκαν τα υψηλά ημέρας, ενώ επιδεινώθηκε και «γύρισε» στα αρνητικά στο τελευταίο μισάωρο και στη διάρκεια των δημοπρασιών, με την περαιτέρω βελτίωση των ελληνικών ομολόγων να μη βοηθάει στην αντίσταση της αγοράς. Αξίζει να σημειώσουμε πως η απόδοση του 10ετούς διαμορφώθηκε στο 4,369% και στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 24 Μαΐου, με τον τζίρο ωστόσο να διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα και να μην ξεπερνά τα 13 εκατ. ευρώ.

Ετσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,03% στις 765,89 μονάδες, ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 45,3 εκατ. ευρώ, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,27% στις 884,68 μονάδες. Στους κερδισμένους της συνεδρίασης τοποθετούνται οι ΓΕΚ Τέρνα (+3,23%), ΔΕΗ (+4,33%) και Βιοχάλκο (+5,38%), ενώ μεικτό ήταν το κλίμα στα υπόλοιπα blue chips, με το -2% του ΟΠΑΠ να ξεχωρίζει.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η στασιμότητα που παρουσιάζει η αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται γύρω από ένα στενό εύρος αφού η όποια προσπάθεια ανάκαμψης στη συνέχεια σβήνεται, οφείλεται στη στάση αναμονής και στις επιλεκτικές μόνο τοποθετήσεις εν όψει του σημερινού Eurogroup και στις αποφάσεις που θα αφορούν τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους καθώς και το καθεστώς της Ελλάδας μετά το τέλος του προγράμματος, δύο θέματα στα οποία επενδυτές «ζητούν» ορατότητα εδώ και καιρό. Οπως σημειώνει η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, η προσδοκία της «χαρμόσυνης είδησης» που προσδοκάται να προέλθει σήμερα και να αφορά τα της διευθέτησης του χρέους, συντηρεί τη διατήρηση του Γενικού Δείκτη σε στενό εύρος διακύμανσης χωρίς να υπάρχει συναλλακτικά επίπεδο όγκου για να οδηγήσει σε παραβίαση. Χωρίς επομένως τέτοια είδηση, δεν αναμένεται ουσιαστική διαφοροποίηση του σκηνικού παρά την περαιτέρω επιβάρυνση του διεθνούς περιβάλλοντος που επιφέρει αρνητικό αντίκτυπο για τη Wall Street.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή