Ελεύθερος με εγγύηση € 30.000 ο Μπαρμπαρούσης

Ελεύθερος με εγγύηση € 30.000 ο Μπαρμπαρούσης

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετανοημένος εμφανίστηκε κατά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή ο τέως βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ελευθερία του.

Ο Κων. Μπαρμπαρούσης παρέμεινε επί μιάμιση ώρα στο ανακριτικό γραφείο, επιχειρώντας να υποβαθμίσει τα όσα είπε στη Βουλή, και να αποκρούσει το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας που αντιμετωπίζει, το οποίο σημειωτέον, σε περίπτωση καταδίκης, επισείει κάθειρξη έως και είκοσι ετών.

Με την ολοκλήρωση της απολογίας του, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει.

«Θα σεβόμουν όποια απόφαση και αν έπαιρνε η ελληνική Δικαιοσύνη. Ευχαριστώ τους δικηγόρους μου. Η Μακεδονία είναι ελληνική και αυτό δεν αλλάζει», είπε εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπερασπιστική γραμμή κινήθηκε στο πλαίσιο της γραπτής δήλωσης που είχε εκδώσει προ ημερών. Συγκεκριμένα, επιχείρησε να υποβαθμίσει τα όσα είπε στη Βουλή, δηλώνοντας πως μετανιώνει και μάλιστα φέρεται να δήλωσε πρόθυμος να ανασκευάσει τις δηλώσεις του από το βήμα της Βουλής.

«Λεκτικές υπερβολές»

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη γραπτή ανακοίνωση που είχε εκδώσει δήλωνε τον απόλυτο σεβασμό του στο Σύνταγμα, στο δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεσμούς, σημειώνοντας ότι «σε μικρό μέρος» της ομιλίας του ενώπιον της Βουλής την περασμένη Παρασκευή «ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης». Εν συνεχεία, ο ίδιος διευκρίνιζε ότι η ανάκληση της φρασεολογίας αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή του και όχι φοβική αντίδραση.

Η ποινικώς κολάσιμη συμπεριφορά του Κων. Μπαρμπαρούση, η οποία τελικώς κατέληξε στην απαγγελία κακουργηματικής κατηγορίας εις βάρος του για το ηθικά απαξιωτικό αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία με τα Σκόπια. Ο μέχρι τότε βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος εν συνεχεία διεγράφη, κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να συλλάβουν τον πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Αμυνας, κλείνοντας την «τοποθέτησή» του με τη φράση «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες».

Εις βάρος του διατάχθηκε άμεσα κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, αλλά και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου. Η έρευνα περατώθηκε ταχύτατα, ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του και ήδη το βράδυ της Παρασκευής ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης αναζητείτο από την αστυνομία.

Τελικώς, παραδόθηκε την περασμένη Δευτέρα, όταν αστυνομικοί έφθασαν έξω από κατοικία φιλικού του προσώπου στην Πεντέλη, όπου είχε βρει προσωρινό καταφύγιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή