Ατρόμητος: Με αντίπαλο τον… Μαραντόνα

Ατρόμητος: Με αντίπαλο τον… Μαραντόνα

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το Παγκόσμιο Κύπελλο σε πλήρη εξέλιξη, το συλλογικό ποδόσφαιρο φαντάζει κάτι μακρινό, χωρίς όμως να είναι. Χθες, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ που στην παρούσα φάση αφορούσε τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Ατρόμητος κληρώθηκε στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ με την Ντιναμό Μπρεστ της Λευκορωσίας, ομάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης θα τεθεί αντιμέτωπος με τη νικήτρια ομάδα του ζευγαριού Χιμπέρνιαν – Ρούναβικ. Οι αγώνες θα γίνουν την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και την πρώτη του Αυγούστου.

Η ομάδα του Μαραντόνα

Μετά ένα ανεπιτυχές πέρασμα ως προπονητής της Αλ Βασλ, ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών ανέλαβε πρόεδρος της Ντιναμό Μπρεστ, επιφορτισμένος με έναν ρόλο «ανάπτυξης και επικοινωνίας» της ομάδας από τη Λευκορωσία. Η συμφωνία της προσεχούς αντιπάλου του Ατρομήτου με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα επιβεβαιώθηκε στα τέλη Μαΐου και έτσι ο Ατρόμητος θα έχει την ευκαιρία να αποκλείσει μία από τις θρυλικότερες μορφές της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ιστορίας. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στη Λευκορωσία στις 26 Ιουλίου και η ρεβάνς στο Περιστέρι στις 2 Αυγούστου.

Για τον Αστέρα Τρίπολης πιθανότερη αντίπαλος είναι η σκωτσέζικη Χιμπέρνιαν, δεδομένου ότι η Ρούναβικ από τις Νήσους Φερόε φαντάζει μια ιδιαίτερα αδύναμη ποδοσφαιρική ομάδα. Το πρώτο παιχνίδι θα είναι εκτός έδρας για τους Αρκάδες και η ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Τρίπολη στις 2 Αυγούστου.

Ο Ολυμπιακός εισέρχεται στη διοργάνωση από τον τρίτο προκριματικό γύρο και μαθαίνει αντίπαλο στην κλήρωση της 23ης Ιουλίου, ενώ θα δώσει τον πρώτο του αγώνα της σεζόν στις 9 Αυγούστου. Πέραν του τρίτου προκριματικού γύρου, οι «ερυθρόλευκοι» αλλά και Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης εφόσον προκριθούν, θα πρέπει να δώσουν και αγώνες στα πλέι οφ της διοργάνωσης στα τέλη Αυγούστου, ούτως ώστε να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Ως προς τα μεταγραφικά των ομάδων, ο Αστέρας Τρίπολης παρουσιάζει ήδη μεγάλη κινητικότητα, στοχεύοντας να κλείσει το ρόστερ της επόμενης χρονιάς όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η ομάδα της Πελοποννήσου έχει ήδη αποκτήσει τους Νίκο Παπαδόπουλο, Βαλεντίνο Βλάχο, Μαρκ Φερνάντεθ, Χοσέ Λουίς Βαλιέντε, Χρήστο Τασουλή ενώ ανακοίνωσε και την επιστροφή του Μάρτιν Ρόλε.

Ο Ατρόμητος προσπαθεί να διατηρήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι του περυσινού ρόστερ, που κατά κύριο λόγο ήταν βασισμένο σε δανεικούς ποδοσφαιριστές. Η ευχάριστη έκπληξη του περυσινού πρωταθλήματος έχει ήδη αποκτήσει τους Γαρουφαλλιά και Μούγιακιτς, ενώ διατηρεί και την επόμενη σεζόν τους Μπρούνο και Γιαννούλη, έχοντας παράλληλα αποκτήσει και τον Σπύρο Ρισβάνη ώς το 2021. Ο Γουάρντα δεν θα συνεχίσει στον Ατρόμητο, αλλά η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι επιθυμεί να κρατήσει τον Δημήτρη Χατζηισαΐα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή