Χωρίς ελέγχους ντόπινγκ στους Μεσογειακούς

Χωρίς ελέγχους ντόπινγκ στους Μεσογειακούς

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ελέγχους για χρήση απαγορευμένων ουσιών ταξίδεψε ή θα ταξιδέψει στην Ταραγόνα η πλειονότητα των αθλητών και των αθλητριών της Ελλάδας που θα αγωνιστεί στους Μεσογειακούς Αγώνες. Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος 299 εκπρόσωποι της χώρας μας και υπάρχουν πολλοί φόβοι ότι ανάμεσά τους, όπως έχει συμβεί και κατά το παρελθόν, θα υπάρχουν παραβάτες.

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του και να μην έχουμε κρούσματα», δήλωσε στην «Κ» υψηλόβαθμο στέλεχος ελληνικής ομοσπονδίας. Την ευθύνη για να γίνουν οι έλεγχοι την έχει ο διοργανωτής της αποστολής, δηλαδή, σε αυτή την περίπτωση, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Οι καθυστερημένες, όμως, δηλώσεις αθλητών από κάποιες ομοσπονδίες, σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα, είχαν ως αποτέλεσμα να μη γίνουν, μέχρι τώρα, έλεγχοι στους εκπροσώπους της χώρας μας στην κορυφαία διοργάνωση της Μεσογείου.

Για να υπάρξει έλεγχος σε κάποιον αθλητή, πρέπει να πάρει αυτός κωδικό από το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ, να δηλώσει πού βρίσκεται στα φύλλα εντοπισμού (whereabouts) και, στη συνέχεια, οι ελεγκτές του ΕΣΚΑΝ να τον υποβάλουν σε έλεγχο. Για να διεξαχθεί σωστά η διαδικασία, αυτό θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει δύο μήνες νωρίτερα, κάτι που δεν έγινε. Από την άλλη πλευρά, κάποιες ομοσπονδίες δήλωσαν την ομάδα τους ελάχιστες εβδομάδες πριν από την αναχώρηση της αποστολής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να πραγματοποιηθούν κάποιοι έλεγχοι σε αθλητές που θα μεταβούν τις τελευταίες ημέρες της διοργάνωσης στην Ισπανία.

Ηδη, όμως, μέχρι και την Κυριακή αναμένεται να βρεθεί στην Ταραγόνα, σχεδόν, το μεγαλύτερο ποσοστό των εκπροσώπων μας. Από αυτούς θα έχουν περάσει από έλεγχο μόνον όσοι ζήτησαν οι ομοσπονδίες τους. Με δεδομένο, όμως, ότι, σε αυτή την περίπτωση, τους ελέγχους τους πληρώνουν οι ομοσπονδίες, έχουν γίνει ελάχιστοι έλεγχοι.

Προβλήματα υπάρχουν και στο ΕΣΚΑΝ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου (-20) δεν υπήρχε γυναίκα ελέγκτρια για τις αθλήτριες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή