O Cartier αναδημιούργησε το θρυλικό περιδέραιο αξίας 150 εκ. δολαρίων για το Ocean’s 8

O Cartier αναδημιούργησε το θρυλικό περιδέραιο αξίας 150 εκ. δολαρίων για το Ocean’s 8

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι η ταινία του φετινού καλοκαιριού αφού με το που ανακοινώθηκε ήταν σίγουρη επιτυχία. Ο λόγος φυσικά για το «Ocean's 8», το σίκουελ και spin-off της γνωστής τριλογίας του Ocean στο οποίο αυτή τη φορά πρωταγωνιστούν γυναίκες, και συγκεκριμένα 8 από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ.

Αυτή η ελίτ συμμορία γυναικών έχει σκοπό να οργανώσει και να διαπράξει τη μεγαλύτερη ληστεία κοσμημάτων κατά τη διάρκεια του ετήσιου Met Gala, στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης. Στο στόχαστρο της συμμορίας είναι ένα διαμαντένιο περιδέραιο Cartier, αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ποιό είναι όμως το κόσμημα, που η Σάντρα Μπούλοκ, η Κέιτ Μπλάνσετ, η Ριάνα και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των Ocean's 8 έχουν βάλει στόχο; Το συγκεκριμένο περιδέραιο δεν αποτελεί μια τυχαία επιλογή, αφού είναι γνωστό ως «Toussaint» και είναι βασισμένο σε ένα ιστορικό σχέδιο Cartier, το οποίο αναδημιουργήθηκε από τον οίκο ειδικά για τις ανάγκες της ταινίας.

Το 1931, ο Μαχαραγιάς του Ναουαναγκάρ ανέθεσε στον Ζακ Καρτιέ να δημιουργήσει ένα μοναδικό κομμάτι επίδειξης πλούτου: δύο σειρές διαμαντιών δεμένες περίτεχνα με «τα καλύτερα χρωματιστά διαμάντια του κόσμου», όπως ο ίδιος ο Καρτιέ τα χαρακτήρισε. Στο κέντρο του περιδεραίου βρίσκεται το διαμάντι Ranjitsinhji, ένα αψεγάδιαστο διαμάντι 136 καρατίων, το οποίο βρέθηκε στο ίδιο ορυχείο με το διαμάντι Cullinan, το οποίο κοσμεί τα κοσμήματα του Στέμματος. Το περιδέραιο περιλάμβανε επτά από τα σπανιότερα διαμάντια του κόσμου.

O Cartier αναδημιούργησε το θρυλικό περιδέραιο αξίας 150 εκ. δολαρίων για το Ocean’s 8-1

Ο Καρτιέ το είχε περιγράψει ως εξής: «Εάν η εποχή μας δεν είχε δει μια άνευ προηγουμένου διαδοχή γεγονότων που έπληξαν τον κόσμο, τέτοιου είδους πολύτιμοι λίθοι δεν θα μπορούσαν να αγοραστούν σε καμία τιμή». «Σε καμία άλλη περίοδο της ιστορίας δεν θα μπορούσε να υπάρξει ένα τέτοιο κολιέ», είχε γράψει. Το κολιέ εμφανίζεται σε πορτραίτα του Μαχαραγιά, όμως εξαφανίστηκε μετά το θάνατό του το 1933. Εικάζεται ότι χωρίστηκε σε κομμάτια τα οποία επανατοποθετήθηκαν σε μη ανιχνεύσιμα σχέδια. Οι φωτογραφίες του σχεδίου και του ιδιοκτήτη όμως διατηρήθηκαν στα αρχεία του Καρτιέ.

O Cartier αναδημιούργησε το θρυλικό περιδέραιο αξίας 150 εκ. δολαρίων για το Ocean’s 8-2

Το κολιέ Toussaint του οίκου Cartier που «πρωταγωνιστεί» στην ταινία είναι αποτέλεσμα εντατικής εργασίας, 8 εβδομάδων σε εργαστήρια στο Παρίσι. Οι τεχνίτες το αναδημιούργησαν βασιζόμενοι σε φωτογραφίες και σχέδια με μερικές μετατροπές. Το περιδέραιο μειώθηκε σε μέγεθος κατά 20% και προσαρμόστηκε στο λαιμό της Αν Χάθαγουεϊ, δεδομένου ότι το αρχικό είχε σχεδιαστεί για άντρα. Παρ όλες τις αλλαγές, το τελικό προϊόν εξακολουθεί να ζυγίζει σχεδόν 3 κιλά (2,7 κιλά / 6 λίβρες). Τα χρωματιστά διαμάντια αντικαταστάθηκαν με άχρωμα κοσμήματα. Και τα διαμάντια είναι στην πραγματικότητα φυσικά οξείδια του ζιρκονίου πάνω σε λευκό χρυσό. Παρόλο που το περιδέραιο του «Ocean's 8» δεν είναι αληθινό, πολλά από τα κοσμήματα που υπάρχουν σε βασικές σκηνές είναι αυθεντικά σχέδια Cartier. Ο γαλλικός οίκος κοσμημάτων ήταν ο αποκλειστικός συνεργάτης κοσμημάτων στην ταινία και οι σκηνές που διαδραματίζονται στο Cartier Maison της Νέας Υόρκης γυρίστηκαν για δύο ημέρες στην πραγματική τοποθεσία του οίκου στο Central Park South.

 

Περισσότερα celebrity news στο mustonline.gr.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή