Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους ανοίγει με… Χάρι Πότερ

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους ανοίγει με… Χάρι Πότερ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πανηγυρική συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της Ζωής Τσόκανου, με κινηματογραφική μουσική του Τζον Ουίλιαμς και σουίτες από ταινίες, όπως του Χάρι Πότερ, ανοίγει στις 27 Ιουνίου το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους που διοργανώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Εως τις 6 Ιουλίου το κοινό και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν διακεκριμένους καλλιτέχνες και βραβευμένες θεατρικές παραγωγές από την Ιταλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ουγγαρία, την Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Λίβανο, ενώ οι σκηνές του ΚΘΒΕ θα παρουσιάσουν εννέα παραγωγές.

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου, ο Ιταλός σκηνοθέτης Πίπο Ντελμπόνο ανεβάζει στο Βασιλικό Θέατρο το χορωδιακό «Vangelo» με αναφορές στον πόλεμο της Κροατίας. Την Παρασκευή 29 Ιουνίου, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών ο Γάλλος γλύπτης και ζωγράφος Ολιβιέ ντε Σαγκαζάν παρουσιάζει τις περφόρμανς «Hybridation» και «Transfiguration». Στην τεχνική που έχει αναπτύξει ο δημιουργός, σμιλεύει στρώματα πηλού και βαφές στο πρόσωπο και στο σώμα του, ώστε να μεταμορφώσει το σχήμα του, αποκαλύπτοντας έναν ζωώδη άνθρωπο που προσπαθεί να ξεφύγει από τον υλικό κόσμο. Ο Ντε Σαγκαζάν θα παρουσιάσει την περφόρμανς «Transfiguration» στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Το Σάββατο 30 Ιουνίου, στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών παρουσιάζεται το χοροθέατρο «Αneckxander». Ο Alexander Vantournhout σε ένα ακροβατικό σόλο ξαναγράφει την αυτοβιογραφία του σώματός του: από υποκείμενο σε αντικείμενο, από αντικείμενο στην ουσία, με τη μουσική του Αρβο Περτ.

Την Κυριακή 1 και τη Δευτέρα 2 Ιουλίου παρουσιάζεται η παράσταση σωματικού θεάτρου «Your Kingdom», η οποία εμπνέεται από τα κείμενα του νομπελίστα Σάντορ Ταρ, από τη Forte Company της Ουγγαρίας στο Βασιλικό Θέατρο. Διασκευάζοντας τα ωραιότερα διηγήματα του συγγραφέα, η παράσταση εστιάζει στον νοητικό κατακερματισμό της προσωπικότητας του Ούγγρου συγγραφέα χωρίς όμως να μετατρέπεται σε βιογραφία του. Την Τρίτη 3 Ιουλίου, στο θέατρο της ΕΜΣ παρουσιάζεται η «Electra» από την Companhia do Chapitô της Πορτογαλίας, βασισμένη στις διάφορες θεατρικές εκδοχές της τραγωδίας του Ευριπίδη. Τις επόμενες δύο ημέρες (4-5/7) ανεβαίνει η παράσταση «Missing» (φωτ.) από τη βραβευμένη ομάδα Gecko στο Βασιλικό Θέατρο, ενώ την Παρασκευή 6 Ιουλίου το φεστιβάλ κλείνει με δύο περφόρμανς από τον Λίβανο. Στο «Riding on a cloud» ο σκηνοθέτης προσκαλεί τον αδερφό του, Yasser, που δεν μπορεί να μιλήσει μετά τον εμφύλιο του Λιβάνου, να υποδυθεί τον ρόλο ενός χαρακτήρα που του μοιάζει, ενώ στο «The Pixelated Revolution» ο Ραμπίν Μρουέ σχολιάζει την εν ψυχρώ δολοφονία αμάχων στην πόλη Χορνς της Συρίας, που βασίζεται σε καταγραφές αυτοπτών μαρτύρων και την ακόλουθη αναπαραγωγή των σχετικών βίντεο και φωτογραφιών στο Διαδίκτυο.

​​2ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, 27 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή