ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Εστιατόρια, κέντρο, All day/Snack, € (έως 15€)

Η θέση: Επάνω στην Ιπποκράτους, πολυσύχναστα και φασαριόζικα.

Η ατμόσφαιρα: Στριτφουντάδικο μοντέρνο, για γρήγορο τσίμπημα ή για φαγητό για έξω.

Το φαγητό: Υπερατλαντικές λιχουδιές του δρόμου από τρεις μάγειρες με εμπειρία και γνώση στις εν λόγω κουζίνες. Οι Δημήτρης Παντελεάκης, Φίλιππος Δημόπουλος και Βασίλης Ακρίβος, φέρνουν στο κέντρο της Αθήνας ένα υψηλών προδιαγραφών καπνιστήρι, μια πλανητική ροτισερί και το αργεντίνικο γκριλ parilla, όπου ψήνουν κρέατα ελληνικά και Γαλλίας, παρασκευάζουν in house όλες τους τις σάλτσες και παραγγέλνουν με συγκεκριμένες προδιαγραφές τα ψωμιά τους από τον έμπειρο φούρναρη Leo Γαβαλά που τους φτιάχνει από το κλασικό αμερικάνικο potato bun για τα μπέργκερ μέχρι bagels και μαλακά ψωμάκια για τα χοτ ντογκς. Δοκιμάστε οπωσδήποτε καπνιστό βοδινό ή χοιρινό, στήθος ή πλευρές, κι από τη ροτισερί την εξαιρετική πορκέτα και το ροσμπίφ.

Στην parilla ψήνουν από σπαλομπριζόλες μέχρι κοτόπουλο, και σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε το μπέργκερ τους με βοδινό μπιφτέκι με κιμά που κόβουν οι ίδιοι και καρυκεύουν μόνο με αλάτι και πιπέρι, αυθεντικά αμερικάνικο και σχετικά μικρό σε μέγεθος μέσα στο προαναφερθέν potato bun, δικιά τους κέτσαπ και πίκλες. Σερβίρουν επίσης χοτ ντογκ, τάκος, προχωρημένα σάντουιτς (βλ. Cuban με πορκέτα, ζαμπόν, έμενταλ, μαγιονέζα και hot chilli sauce), flatbreads, bagels και σαλάτες. Από τα πιο δημοφιλή τους είναι τα λαχταριστά καναδέζικα πουτίν που είναι πατάτες τηγανητές με σάλτσα γκρέιβι και cheese curds (είδος καναδέζικου τυριού). Το μενού θα αλλάζει τακτικά.

Ο λογαριασμός: Μερίδες κρεατικών 6-12,50 €, μπέργκερ, τάκος και πουτίν από 3,50 €, σάντουιτς 5,5-7€.

Η κάβα: Αναψυκτικά, χυμοί, παγωμένα τσάγια, νερά και μπίρες.

Επιπλέον πληροφορίες: Δευτέρα-Σάββατο 11.00- 2.00 και Κυριακή 18.00-2.00.

Salty Pig,
Ιπποκράτους 36, Αθήνα,

Τ/210-36.47.445.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ