80 χρoνια πριν… 21-6-1938

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΑΠΩΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΑΛΛΙΑΣ: Η Γαλλία παραμένει αυστηρώς ουδετέρα εις τον σινο-ιαπωνικόν πόλεμον και […] δεν παρέχει πολεμοφόδια εις την κυβέρνησιν του Τσαγκ-Κάι-Σεκ (στη φωτογραφία). […] Η Ιαπωνία αδικαιολογήτως απειλεί να καταλάβη την νήσον Χαΐναν κειμένην έναντι της γαλλικής αποικίας της Ινδοκίνας εφ’ όσον η κυβέρνησις του Τόκιο συνεφώνησε να εγκαταλείψη την νήσον εις αντάλλαγμα της αυστηράς γαλλικής ουδετερότητας.

ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Μία απτή απόδειξις του μεγάλου πλούτου που περικλείουν αι ελληνικαί πηγαί υπήρξεν η προχθεσινή ορχηστρική επίδειξις του επαγγελματικού τμήματος της Σχολής Κούλας Πράτσικα. […] Το πρόγραμμα είχεν αρκετήν ποικιλίαν […] εν τούτοις, μπορούσε ν’ αντιληφθή κανείς τας αλματικάς προόδους της σχολής αυτής ευθύς από την εισαγωγήν, εις την οποίαν εξετελέσθησαν επτά ελληνικοί χοροί.

ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΟ ΜΕΝΟΣ: Η νέα αντισημιτική κίνησις, η οποία εσημειώθη τελευταίως εις την Γερμανίαν φαίνεται ότι έχει αντικειμενικόν σκοπόν την τελείαν απομάκρυνσιν των Εβραίων από την οικονομικήν και κοινωνικήν ζωήν της Γερμανίας. […] Θα εκδοθούν αυστηρόταται διατάξεις απαγορεύουσαι εις τους αρείους να αγοράζουν από εβραϊκά καταστήματα ή να συναλλάσσονται με τους Εβραίους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή