Μορφέας: Από το μέλλον

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άλλη μία δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου Zaha Hadid Architects, σε σχέδια της ίδιας της Ζάχα Χαντίντ, ολοκληρώνεται μετά τον θάνατό της και έρχεται να αφήσει το στίγμα της, αυτή τη φορά στο Μακάο της Κίνας.

Το ξενοδοχείο Morpheus είναι η νέα πολυτελής πρόταση διαμονής του City of Dreams –ενός καζίνο-resort με καταστήματα, θέατρα, 20 εστιατόρια και 4 ξενοδοχεία– που θα ενισχύσει με 772 κλίνες μια περιοχή που κρατάει τα ηνία της διασκέδασης σε ολόκληρη την Ασία.

Σήμα κατατεθέν του 40ώροφου ουρανοξύστη είναι ο φουτουριστικός ατσάλινος εξωσκελετός του με τα χαρακτηριστικά κενά που μοιάζουν να έχουν σκαλιστεί πάνω του.

Αυτός πρακτικά καταργεί τους εσωτερικούς τοίχους και τα υποστυλώματα, κάνοντας το κτίριο πιο ανάλαφρο.

Όσο για τα κενά, που αντλούν τις καταβολές τους από τις παραδοσιακές κινεζικές σκαλιστές δημιουργίες από νεφρίτη, δημιουργούν εσωτερικά μια σειρά από εντυπωσιακούς κυματισμούς, οι οποίοι πλαισιώνουν εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα, spa, πισίνα, fitness club, γκαλερί και δωμάτια, προσφέροντας μια εμπειρία σχεδόν μουσειακή. cityofdreamsmacau.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή