ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Eurogroup

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup με κύριο θέμα συζήτησης την Ελλάδα και το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης.

 

 

Κατά την άφιξή του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ιστορική, για την Ευρώπη και την Ελλάδα. «Πρέπει να θυμηθούμε όλοι πόσες ημέρες και ώρες δαπανήσαμε για την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά στους εκπροσώπους του Τύπου και συνέχισε:

«Είναι μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και την ευρωζώνη που σήμερα θα δοθεί ένα τέλος».

«Είναι τώρα σειρά των εταίρων της Ελλάδας να κάνουν το χρέος τους, η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα», σημείωσε ο Μοσκοβισί και πρόσθεσε ότι «Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο πακέτο για το χρέος».

Παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης και την επίτευξη συμφωνίας, επισημαίνοντας ότι το κλίμα από όλες τις πλευρές είναι προς τη θετική κατεύθυνση.

«Η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος θα μειώσουν σημαντικά τις ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ και συνέχισε:

«Όταν τελειώσει το ελληνικό πρόγραμμα, δεν θα έχουμε άλλο πρόγραμμα ενεργό, για πρώτη φορά από τη δημιουργία του ESM»

Βέβαιοι Σόλτς και Λεμέρ για μία συνολική λύση

Τη βεβαιότητα ότι σε λίγες ώρες το Eurogroup θα καταλήξει σε μια συνολική λύση για την Ελλάδα που θα περιλαμβάνει και την ελάφρυνση του χρέους, εξέφρασαν οι υπουργοί οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ, προσερχόμενοι στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα είναι θετικές, «η ελληνική κυβέρνηση έκανε πολύ καλή δουλειά», ανέφερε ο Όλαφ Σολτς, προσθέτοντας ότι είναι πάρα πολύ πιθανό σήμερα να βρεθεί μια λύση, που θα βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεί στις δικές της δυνάμεις και να ξαναβγει στις αγορές.

ΑΠό την πλευρά του ο Μπρουνό Λεμέρ ανέφερε ότι όλοι αναγνωρίζουν πως η Ελλάδα έχει κάνει αυτό που έπρεπε, τηρώντας τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει και τόνισε ότι τώρα είναι η σειρά των εταίρων της στην ευρωζώνη να τηρήσουν τη δική τους δέσμευση και να προσπαθήσουν να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ