Προκρίθηκε η Γαλλία, έγραψε ιστορία ο Εμπαπέ

Προκρίθηκε η Γαλλία, έγραψε ιστορία ο Εμπαπέ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδισε αλλά δεν έπεισε η Γαλλία κόντρα στο Περού για τον 3ο όμιλο. Με το «φτωχό» 1-0, οι «τρικολόρ» προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο. Το Περού θα αποχαιρετήσει την διοργάνωση την ερχόμενη Τρίτη κόντρα στην Αυστραλία.

Ενώ οι Περουβιανοί ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι, οι Γάλλοι είχαν τις πρώτες ευκαιρίες του αγώνα στο από το 11ο μέχρι και το 15ο λεπτό. Το σουτ από μέση απόσταση του Γκριεζμάν ήταν άστοχο, το μακρινό σουτ του Πογκμπά «έφυγε» λίγο άουτ, όπως και η κεφαλιά του Βαράν.  

Στο 31’ το Περού είχε μεγάλη φάση για γκολ, αφού ο Γκερέρο απέφυγε τον Ουμτιτί, έκανε ένα δυνατό σουτ με το αριστερό αλλά ο Γιορίς κράτησε ανέπαφη την εστία του. Τρία λεπτά αργότερα, οι Νοτιαμερικανοί δεχτήκαν γκολ. Ύστερα από την κάθετη πάσα του Πογκμπά, ο Ζιρού πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε, πέρασε πάνω από τα σώματα και ο Εμπαπέ την έστειλε στα δίχτυα προ κενής εστίας. Ο 19χρονος σούπερ-σταρ της Παρί έγινε ο νεότερος Γάλλος που σκοράρει σε μεγάλη διοργάνωση ξεπερνώντας τον Νταβίντ Τρεζεγκέ.

Το Περού έψαχνε την ισοφάριση στο δεύτερο ημίχρονο, και λίγο έλειψε να το βρει στο 50’ με το καταπληκτικό σουτ του Ακίνο να σταματάει στο δοκάρι. Οι «Μπικολόρ» δεν μπορούσαν να πατήσουν την περιοχή της Γαλλίας, παρά το γεγονός πως κέρδιζαν όλες τις μονομαχίες. Με τον Φαρφάν ξανά απείλησαν την εστία του Γιορίς στο 74ο λεπτό αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Το Περού δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και έτσι αποκλείστηκε και μαθηματικά.

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Λούκας Ερναντές, Πογκμπά (89' Ενζονζί), Καντέ, Ματουιντί, Γκριεζμάν (80' Φεκίρ), Μπαπέ (75' Ντεμπελέ), Ζιρού.

ΠΕΡΟΥ: Γκαγιέσε, Ροντρίγκες (46' Σανταμαρία), Τραούκο, Ράμος, Αντβίνκουλα, Κουέβα (82' Ρουιντίας), Γιοτούν (46' Φαρφάν), Ακίνο, Καρίγιο, Φλόρες, Γκερέρο.

Η βαθμολογία ύστερα από την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής:

  • Γαλλία 6
  • Δανία 4
  • Αυστραλία 1
  • Περού 0

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή