Νεφώσεις και πρόσκαιρες βροχές την Παρασκευή

Νεφώσεις και πρόσκαιρες βροχές την Παρασκευή

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Παρασκευή περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας τις θερμές ώρες της ημέρας βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν στα ορεινά της Κρήτης και σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου. Στη Δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και ενδέχεται να συνοδευτούν τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 28 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 33 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29 βαθμούς, στην Ήπειρο από 17 έως 28, στη Δυτική Ελλάδα από 17 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 32 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ, αλλά το βράδυ στα βορειοδυτικά πελάγη θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς με σταδιακή ενίσχυση μετά το μεσημέρι σε σχεδόν μέτριους έως μέτριους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρα θα αυξηθούν με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από τις απογευματινές ώρες βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή