Προφυλακίστηκε ο Σώρρας

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκπληκτοι δεκάδες πολίτες που βρέθηκαν στον χώρο των δικαστηρίων, παρακολούθησαν χθες πρωτοφανείς εικόνες υποστήριξης οπαδών του Αρτέμη Σώρρα, που κατέφθασαν με πούλμαν από πολλές περιοχές της χώρας για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον άνθρωπο που ισχυριζόταν ότι είχε 600 δισ. δολ. για να εξοφλήσει το ελληνικό χρέος και ήδη αντιμετωπίζει κατηγορίες, όχι μόνον κατά του Δημοσίου αλλά και κατά πολιτών από τους οποίους καταχράστηκε διάφορα χρηματικά ποσά.

Ανθρωποι όλων των ηλικιών με σημαίες, ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο και τον ύμνο της «Ελλήνων Συνέλευσις», της οργάνωσης που ίδρυσε ο Αρτέμης Σώρρας «πουλώντας» το αφήγημα της εξόφλησης του χρέους και εισπράττοντας συνδρομές από χιλιάδες πολίτες, βρέθηκαν χθες στα δικαστήρια. Με συνθήματα κατά τη διάρκεια της απολογίας του, που οδήγησε στην προφυλάκισή του, οι περίπου 1.000 οπαδοί Σώρρα ζητωκραύγαζαν υπέρ του «Αρτέμη Σώρρα σε θέλει όλη η χώρα», «Αρτέμη το καθεστώς σε τρέμει» κ.ά. παραμένοντας στα δικαστήρια από νωρίς το πρωί ώς την ώρα που τελείωσε η απολογία του και ανακοινώθηκε η προφυλάκισή του. Κατά τη μεταγωγή του, που έγινε μέσα από το άλσος, δεκάδες ήταν εκείνοι οι οποίοι τον καταχειροκρότησαν, φωνάζοντας «γεια σου Αρχηγέ» για να λάβουν από τον προφυλακισμένο και με χειροπέδες την απάντηση, «όλα στα χέρια σας τώρα». Πολλοί φώναζαν «Αρτέμη Σώρρα σώσε τώρα τη χώρα», ενώ δεκάδες πολίτες σχολίαζαν με νόημα για όσα έβλεπαν, «πως η χώρα με αυτά που γίνονται εδώ δεν σώζεται με τίποτα»…

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αρνήθηκε τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει και μέσω του συνηγόρου του έγινε γνωστό πως τις επόμενες ημέρες θα ασκηθεί προσφυγή στο δικαστικό συμβούλιο κατά του εντάλματος σύλληψής του. Πάντως, το κατηγορητήριο εις βάρος του, που αφορά και επτά ακόμα άτομα που φέρονται ως στενοί του συνεργάτες, περιλαμβάνει σωρεία αδικημάτων πέραν από εκείνο της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, όπως απάτες και απόπειρες απάτης κατά του Δημοσίου και Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, απάτες κατά τραπεζών με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, παραβάσεις του νόμου περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος) κ.ά.

Η περίπτωση Σώρρα απασχόλησε τις δικαστικές αρχές μετά παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, όταν το φαινόμενο Σώρρα άρχισε να αποκτά διαστάσεις μαζικής παρανομίας. Επειτα από έρευνες της Δικαιοσύνης ασκήθηκε εις βάρος του και συνεργατών του δίωξη για σωρεία αδικημάτων, αλλά ο ίδιος εντοπίστηκε μετά πολύμηνη εξαφάνιση για την οποία δήλωσε τώρα ότι δεν γνώριζε ότι ήταν καταζητούμενος. Αλλωστε, ο ίδιος έχει και καταδίκη σε κάθειρξη οκτώ ετών από δικαστήριο της Πάτρας για διαφορές οικονομικής φύσεως με πρώην συνεργάτη του, ενώ οι εκκρεμότητές του με τη Δικαιοσύνη επεκτείνονται και σε καταγγελίες περί οικονομικών καταχρήσεων και εξαπάτησης πρώην οπαδών ή συνεργατών του. Οι προεκτάσεις της δράσης του αλλά και της αποδοχής του από χιλιάδες πολίτες χρήζουν μελέτης που αγγίζει άλλα επιστημονικά πεδία…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή