Mπλόκο ΣΔΟΕ σε 3 τόνους αμφεταμινών

Mπλόκο ΣΔΟΕ σε 3 τόνους αμφεταμινών

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την παρασκευή άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων χαπιών ecstasy προορίζονταν σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις οι τρεις τόνοι της χημικής ουσίας με κωδική ονομασία BMK, που κατασχέθηκε την Τρίτη από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ.

H πρόδρομη χημική ουσία εντοπίστηκε στον Πειραιά, χάρη και στη συνδρομή αξιωματούχων της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA). Βρέθηκε σε κοντέινερ από τη Σαγκάη, που έφτασε το περασμένο Σάββατο στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ).

Τελικός προορισμός του φορτίου ήταν η Ολλανδία, όπου επρόκειτο να μεταφερθεί κρυμμένη μέσα σε φορτηγό ψυγείο. Για την υπόθεση συνελήφθησαν από τα στελέχη του ΣΔΟΕ τέσσερις Ολλανδοί υπήκοοι, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, που αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης κ.ά.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται πριν από μία εβδομάδα, όταν το κλιμάκιο της DEA στην Αθήνα διαβίβασε στα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ πληροφορία, σύμφωνα με την οποία μεγάλη ποσότητα αμφεταμίνης επρόκειτο να φτάσει άμεσα στον Πειραιά κρυμμένη μέσα σε κοντέινερ με νόμιμο φορτίο. Αμεσα οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έκαναν έρευνα στα δηλωτικά φορτίων και εντόπισαν μέσα σε σύντομο διάστημα ένα ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο που είχε φορτωθεί στη Σαγκάη και μετέφερε πάνω από 600 σάκους με κιτρικό οξύ. Το περιεχόμενο του κοντέινερ θα παραλάμβανε μια μονοπρόσωπη εταιρεία με έδρα τον Πειραιά, που είχε συσταθεί μερικές ημέρες νωρίτερα. Τα παραπάνω ευρήματα σήμαναν συναγερμό στα στελέχη του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών που αποφάσισαν να θέσουν υπό επιτήρηση το κοντέινερ.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα εντόπισαν ζευγάρι νεαρών Ολλανδών που είχε αναλάβει τον εκτελωνισμό του κοντέινερ, έναν ομοεθνή τους, που είχε συστήσει την εταιρεία-«βιτρίνα» για τη διακίνηση του φορτίου και έναν επίσης Ολλανδό, οδηγό φορτηγού ψυγείου. Ο τελευταίος θα αναλάμβανε να μεταφέρει οδικώς το παράνομο εμπόρευμα στην Ολλανδία. Συνελήφθησαν στην Ελευσίνα, τη στιγμή που μεταφόρτωναν τη χημική ουσία από το εμπορευματοκιβώτιο στο φορτηγό. Στο τελευταίο στάδιο της έρευνας παρείχαν συνδρομή άνδρες τη Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ουσία BMK (Benzyl Methyl Ketone) χρησιμοποιείται για την παρασκευή αμφεταμίνης και μάλιστα υπολογίζεται ότι οι τρεις τόνοι που κατασχέθηκαν θα μπορούσαν να δώσουν τουλάχιστον 4 εκατομμύρια χάπια ecstacy.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή