Πρεμιέρα σήμερα των Μεσογειακών Αγώνων

Πρεμιέρα σήμερα των Μεσογειακών Αγώνων

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κληρονομιά τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992 και τη σωστή εκμετάλλευσή τους, οι Ισπανοί δείχνουν απόλυτα έτοιμοι για να φιλοξενήσουν τη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της Μεσογείου, που αρχίζει σήμερα το βράδυ στην Ταραγόνα, με την τελετή έναρξης. Χθες, πραγματοποιήθηκε και η υποδοχή της ελληνικής ομάδας στο Μεσογειακό Χωριό. Σημαιοφόρος της αποστολής μας θα είναι η αθλήτρια της τοξοβολίας Ευαγγελία Ψάρρα.

Την πρώτη τους γνωριμία με τις εγκαταστάσεις έκαναν, χθες, οι ομάδες της ενόργανης γυμναστικής. Στην Ισπανία, ήδη, βρίσκονται οι αθλητές και οι αθλήτριες της ιστιοπλοΐας. Η Βασιλεία Καραχάλιου δεν θα πάρει μέρος διότι ταλαιπωρείται από έναν παλιό τραυματισμό και οι γιατροί τής συνέστησαν ξεκούραση. Θα αγωνιστούν, όμως, οι έμπειροι Βύρων Κοκκαλάνης (RSX), Αντώνης Μπουγιούρης (Laser), Αθανασία Φακίδη (Laser Radial), Γιώργος Φράγκος (RSX) και Αγγελική Σκαρλάτου (RSX), οι οποίοι θα πλαισιωθούν από τη νέα γενιά, τους Δημήτρη Παπαδημητρίου (Laser) και Κατερίνα Δίβαρη (RSX).

Στην Ισπανία βρίσκονται οι ομάδες μπάσκετ 3χ3, καράτε, κολύμβησης, βόλεϊ ανδρών και γυναικών, ποδόσφαιρο ανδρών και οι σκοπευτές μας, με τη «χρυσή» ολυμπιονίκη μας Αννα Κορακάκη να ηγείται της αποστολής. Στην ομάδα του θαλάσσιου σκι ξεχωρίζει η Αγγελική Ανδριοπούλου, η αθλήτρια με τις πάμπολλες διακρίσεις σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Σήμερα θα μεταβούν στη διοργανώτρια χώρα οι ομάδες χάντμπολ και πρωταθλητές της ξιφασκίας και της πάλης.

«Δήμαρχος» του Μεσογειακού Χωριού είναι ο Χεσούς Γκαρθία Μπραγκάδο, παγκόσμιος πρωταθλητής στα 50 χλμ. βάδην (1993), ο οποίος έχει κάθε λόγο να είναι υπερήφανος για τον… δήμο του: «Στη διάρκεια της καριέρας μου έχω πάει σε πολλά χωριά αθλητών και αυτό είναι από τα πιο οργανωμένα που έχω δει», δήλωσε. Ο παλαιός αθλητής του στίβου υποδέχθηκε χθες και την ελληνική αποστολή.

«Το Μεσογειακό Χωριό είναι ωραίο. Τα παιδιά έκαναν τις πρώτες τους προπονήσεις και περιμένουμε την τελετή έναρξης», δήλωσε στην «Κ» ο Αντώνης Νικολόπουλος, αρχηγός της ελληνικής αποστολής.

Οι αθλητές του καγιάκ και της κωπηλασίας θα μείνουν στο Καστέλντεφελς, μία παραθαλάσσια πόλη κοντά στη Βαρκελώνη. Εκεί, το 1992, ήταν γι’ αυτά τα αθλήματα οι εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων. «Εχουν αξιοποιήσει την ολυμπιακή τους κληρονομιά στο έπακρον. Κάθε μέρα περισσότερα από 1.500 παιδιά έρχονται εδώ για κανό, καγιάκ κ.λπ. Υπάρχουν πισίνες, γήπεδα τένις κ.ά. Πρόκειται για έναν πανέμορφο χώρο», δήλωσε στην «Κ» ο Γιάννης Σκούρτης, αρχηγός της ομάδας μας στο καγιάκ. Τα αγωνίσματα της ιππασίας θα διεξαχθούν στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις ιππασίας του 1992, στη Βαρκελώνη.

Στη διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή 3.622 αθλητές και αθλήτριες από 26 χώρες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Τις μεγαλύτερες αποστολές έχουν οι Ιταλία (419), Ισπανία (396), Τουρκία (365) και Γαλλία (310).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή