Κατηγορίες κατά της Νετανιάχου

Κατηγορίες κατά της Νετανιάχου

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από μακρόχρονη ανακριτική διαδικασία, οι εισαγγελικές αρχές της Ιερουσαλήμ απήγγειλαν κατηγορίες για απάτη εναντίον της Σάρα Νετανιάχου. Η σύζυγος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατηγορείται ότι καταχράστηκε κρατικούς πόρους ύψους 359.000 σέκελ (86.000 ευρώ) για υπηρεσίες catering στην πρωθυπουργική κατοικία, στην Ιερουσαλήμ.

Οπως ανακοίνωσε το γραφείο της εισαγγελίας Ιερουσαλήμ, η Σάρα Νετανιάχου παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη μαζί με τον Εζρα Ζέιντοφ, πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, με την κατηγορία ότι πέρασαν στα έξοδα των φορολογουμένων εκατοντάδες γεύματα που παραγγέλθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι τον Μάρτιο του 2013, όπως επίσης και την αμοιβή εξωτερικών σεφ. Η πρωθυπουργική κατοικία διέθετε τον δικό της μάγειρα και η νομοθεσία του Ισραήλ δεν προβλέπει υπηρεσίες catering ή την πρόσληψη άλλων σεφ από τον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον, η Σάρα Νετανιάχου κατηγορείται ότι είπε ψέματα στη διάρκεια της ανάκρισης, αποκρύπτοντας ότι η πρωθυπουργική κατοικία διέθετε τον δικό της μάγειρα.

Με δήλωσή τους, οι συνήγοροι της Σάρα Νετανιάχου χαρακτήρισαν την παραπομπή της «παράλογη» και «καταγέλαστη», υποστηρίζοντας ότι η πελάτισσά τους αγνοούσε τα διαδικαστικά θέματα σχετικά με τα γεύματα και ότι βρέθηκε να λέει την αλήθεια όταν πέρασε από ανιχνευτή ψεύδους, στη διάρκεια των ανακρίσεων. Από την πλευρά του, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου έκανε λόγο για «κυνήγι μαγισσών», υπερασπίστηκε την ηθική ακεραιότητα της 59χρονης συζύγου του και ισχυρίστηκε ότι η οικογένειά του αποτελεί στόχο άδικων επιθέσεων από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είναι και αυτός αντικείμενο δικαστικών ερευνών για δύο υποθέσεις που έχουν απασχολήσει πολύ τα μέσα ενημέρωσης. Στη μία από αυτές θεωρείται ύποπτος για δωροληψία ύψους εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων με αντάλλαγμα ρουσφέτια, ενώ στη δεύτερη κατηγορείται ότι προσπάθησε να κλείσει μυστική συμφωνία με εφημερίδα για να εξασφαλίσει ευνοϊκή κάλυψη. Παρ’ όλα αυτά, η δημοτικότητα του Νετανιάχου, που διανύει την τέταρτη πρωθυπουργική του θητεία, παραμένει πολύ υψηλή, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή