Ο βρετανικός Τύπος για την απόφαση του Eurogroup: Σημείο καμπής για την ευρωζώνη

Ο βρετανικός Τύπος για την απόφαση του Eurogroup: Σημείο καμπής για την ευρωζώνη

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ενα σημαντικό σημείο καμπής για την ευρωζώνη» χαρακτηρίζει η Daily Telegraph στην ηλεκτρονική της έκδοση την συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup για την Ελλάδα.

«Επειτα από οκτώ χρόνια κηρύχθηκε το τέλος της ελληνικής κρίσης καθώς η ευρωζώνη συμφώνησε για την ελάφρυνση του χρέους», τιτλοφορείται το σχετικό άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας.

«Οι υπουργοί της ευρωζώνης κήρυξαν το τέλος της ελληνικής κρίσης χρέους νωρίς σήμερα το πρωί αφού συμφώνησαν για την ελάφρυνση του χρέους και την καταβολή ενός μεγάλου ποσού για την Ελλάδα, στο πλαίσιο μιας ευρείας συμφωνίας για την έξοδο από τα μνημόνια», σημειώνει.

«Η ελληνική κρίση τελειώνει εδώ απόψε», δήλωσε ο Επίτροπος που είναι αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, μετά τις μαραθώνιες συνομιλίες στο Λουξεμβούργο, προσθέτει η βρετανική εφημερίδα.

«Επιτέλους φτάσαμε στο τέλος αυτού του μονοπατιού που ήταν τόσο μακρύ και δύσκολο, είναι μια ιστορική στιγμή», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, σύμφωνα με την Daily Telegraph.

«Η ευρωζώνη έκλεισε μια συμφωνία για να βγει η Ελλάδα από την οικονομική κρίση», υπογράμμισε παράλληλα ο Guardian στον ιστότοπό του.

«Οι υπουργοί Οικονομικών των 19 χωρών οριστικοποίησαν το σχέδιο για να ανακτήσει η χώρα πρόσβαση στις αγορές τον Αύγουστο, μετά το τελευταίο πρόγραμμα στήριξης», επισήμανε.

«Η Ελλάδα έκανε πράγματι τη δουλειά –εκπλήρωσαν τις δεσμεύσεις τους», επισήμανε ο Μπρουνό Λεμέρ, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

«Επιτέλους έπειτα από οκτώ χρόνια δύσκολων μεταρρυθμίσεων, σκληρών προσαρμογών στα προγράμματά μας, η Ελλάδα θα μπορέσει να σταθεί στα δυο της πόδια», δήλωσε ο Επίτροπος Μοσκοβισί, σύμφωνα με τον Guardian.

«Βάσει της συμφωνίας η Ελλάδα θα μπορεί να καθυστερήσει την αποπληρωμή δανείων ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ κατά 10 χρόνια, γεγονός που της δίνει μια οικονομική ανάσα ενώ πιο αυστηρές προθεσμίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω ασφυξία στην οικονομία την επόμενη δεκαετία. Επίσης πήρε άλλη μια ένεση ρευστότητας 15 δισεκατομμυρίων ευρώ», υπογράμμισε επίσης ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, όπως πρόσθεσε η βρετανική εφημερίδα.

«Οι πιστωτές της ευρωζώνης κατέληξαν σε μια 'ιστορική' συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», τόνισαν παράλληλα στην ηλεκτρονική τους έκδοση οι Financial Times.

«Επιμηκύνεται κατά 10 χρόνια ο χρόνος αποπληρωμής δανείων ύψους περίπου 100 δισεκατομμυρίων ευρώ», επισήμαναν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή