H ROLEX ήταν ο επίσημος χρονομέτρης στο ράλι 24 Hours of Le Mans

H ROLEX ήταν ο επίσημος χρονομέτρης στο ράλι 24 Hours of Le Mans

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 86ο ράλι αντοχής «24 Hours of Le Mans» πραγματοποιήθηκε στις 16-17 Ιουνίου, στο περίφημο Circuit de la Sarthe, μήκους 13,626 χιλιομέτρων, στην πόλη Le Mans της Γαλλίας. Επίσημος χρονομέτρης ήταν για ακόμη μία φορά η Rolex, η οποία προσέφερε και το καταλληλότερο έπαθλο στους νικητές: μία ειδική έκδοση του χρονογράφου Cosmograph Daytona, με την επιγραφή Rolex 24H Le Mans, Winner 2018, χαραγμένη στην πλάτη της κάσας.

H ROLEX ήταν ο επίσημος χρονομέτρης στο ράλι 24 Hours of Le Mans-1

Το Σάββατο 16 Ιουνίου, μόλις το μεγάλο ρολόι της Rolex έδειξε 3 το μεσημέρι τοπική ώρα, η τρίχρωμη γαλλική σημαία έπεσε και τα εξήντα αυτοκίνητα που συμμετείχαν στον αγώνα ξεκίνησαν την πολύωρη προσπάθειά τους για να γράψουν τη δική τους ιστορία στο κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

H ROLEX ήταν ο επίσημος χρονομέτρης στο ράλι 24 Hours of Le Mans-2

Προκειμένου να ολοκληρώσουν αυτό το εξαιρετικά απαιτητικό ράλι αντοχής, οδηγοί, ομάδες και αυτοκίνητα χρειάστηκε να επιστρατεύσουν όλες τους τις δυνάμεις επιδιώκοντας την τέλεια ισορροπία ταχύτητας και αξιοπιστίας.

H ROLEX ήταν ο επίσημος χρονομέτρης στο ράλι 24 Hours of Le Mans-3

Για την ιστορία, στο βάθρο των νικητών της φετινής διοργάνωσης ανέβηκε η ομάδα Νο. 8 Toyota Gazoo Racing με οδηγούς τους Fernanto Alonso, Kazuki Nakajima και Sébastien Buemi, οι οποίοι είχαν και την pole position στην εκκίνηση. Η Toyota κυριάρχησε στον αγώνα με τα μοναδικά υβριδικά LMP1 (Le Mans Prototype) αυτοκίνητά της.

H ROLEX ήταν ο επίσημος χρονομέτρης στο ράλι 24 Hours of Le Mans-4

Στην κατηγορία LMP2 νικήτρια ομάδα ήταν αυτή της Signatech Alpine, στην LMGTE επαγγελματική κατηγορία θριάμβευση η ομάδα Porsche GT ενώ στην ερασιτεχνική κατηγορία LMGTE η ομάδα Dempsey-Proton Racing πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού.

H ROLEX ήταν ο επίσημος χρονομέτρης στο ράλι 24 Hours of Le Mans-5

Η αναζήτηση της αριστείας, η προσήλωση σε έναν στόχο και το πάθος για ακρίβεια  συνδέουν στενά την Rolex με τον παλαιότερο και μεγαλύτερο αγώνα αντοχής του κόσμου. Η σχέση αυτή ξεκίνησε το 2001, όταν η ελβετική ωρολογοποιία έγινε το επίσημο ρολόι του ράλι 24 ώρες του Le Mans. Η Rolex υποστηρίζει με πάθος τους αγώνες αντοχής και, εκτός από το ράλι του Le Mans, είναι επίσης το επίσημο ρολόι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA καθώς και Χορηγός Τίτλου στο 24ωρο ράλι αντοχής της Daytona, το οποίο ονομάζεται «Rolex 24 at Daytona».

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή