Ενημέρωση για τη διαβίβαση αρχείου δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Ενημέρωση για τη διαβίβαση αρχείου δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άρθρα 12 έως 14 του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 27ης Απριλίου 2016

Η ανώνυμη τραπεζική εταιρεία με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αιόλου, αριθ. 86, Τ.Κ. 105 59, (στο εξής «Τράπεζα»), όπως ανακοινώθηκε δια του τύπου, έχει συνάψει συμφωνία για την πώληση και μεταβίβαση απαιτήσεων από επιλεγμένες απαιτήσεις Λιανικής Τραπεζικής και Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων (καταναλωτικά/ επιχειρηματικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες), η πλειονότητα των οποίων έχει καταγγελθεί από την Τράπεζα κατά το χρονικό διάστημα 2010 – 2017. Οι εμπλεκόμενοι στα εν λόγω τραπεζικά προϊόντα έχουν στην πλειονότητά τους κληθεί από την Τράπεζα εντός του έτους 2018 με σκοπό την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για τη ρύθμιση των οφειλών τους, ενώ πρόκειται να λάβουν και ειδικότερη προσωποποιημένη ενημέρωση αναφορικά με την εν λόγω μεταβίβαση, στο προσεχές διάστημα.

Ειδικότερα σας ενημερώνουμε ότι οι εταιρείες που αποκτούν τις ως άνω αναφερόμενες απαιτήσεις είναι οι: Alpheus Hellas Designated Activity Company, η οποία εδρεύει στο Δουβλίνο 4 (Ιρλανδία), 1-2 Victoria Buildings, 1ος όροφος, Haddington Road, D04XN32 και Intrum Hellas 2 Designated Activity Company, η οποία εδρεύει στο Δουβλίνο 4 (Ιρλανδία), 1-2 Victoria Buildings, 2ος όροφος, Haddington Road, D04XN32, ενώ η διαχείριση των απαιτήσεων αυτών θα ανατεθεί από τις αποκτώσες εταιρείες στην εταιρεία Qquant Master Servicer Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις με έδρα το Μαρούσι (15125 Ελλάδα), η οποία έχει νόμιμα αδειοδοτηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (Ε.Δ.Α.Δ.Π.) του Ν. 4354/2015, όπως ισχύει (συνεδρίαση 247/14.11.2017 της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων, δημοσιευθείσα στο ΦΕΚ Β 4171/30.11.2017).

Κατ’ ακολουθία η Τράπεζα ενημερώνει τα φυσικά πρόσωπα που συνδέονται με τις ανωτέρω απαιτήσεις με οποιαδήποτε ιδιότητα, όπως ενδεικτικά, οφειλέτες/ συνοφειλέτες, εγγυητές, ειδικοί ή καθολικοί διάδοχοι των ανωτέρω, αντίκλητοι ή πληρεξούσιοι των ανωτέρω, δικηγόροι τους ή μη, δικαστικοί επιμελητές, καθώς και πρόσωπα κατά των οποίων είναι δυνατό να προβληθεί δικαίωμα της Τράπεζας για την είσπραξη της απαίτησης (π.χ. τρίτοι στα χέρια των οποίων δυνατό να επιβληθεί κατάσχεση ή κατά των οποίων δυνατόν να προβληθεί δικαίωμα συμψηφισμού), εταίροι νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων μέλη συλλογικών οργάνων διοίκησης αυτών, εκπρόσωποι κλπ. ότι τα προσωπικά τους δεδομένα που αφορούν στις ως άνω απαιτήσεις, θα διαβιβασθούν για τον σκοπό της πώλησης και μεταβίβασης των εν λόγω απαιτήσεων σύμφωνα με το  άρθρο 3 του Ν. 4354/2015, στις εταιρείες Alpheus Hellas Designated Activity Company και Intrum Hellas 2 Designated Activity Company και για λογαριασμό και κατ’ εντολή αυτών, για τον σκοπό της διαχείρισής τους στη διαχειρίστρια εταιρεία Qquant Master Servicer Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις κατ’ άρθρο 2 του Ν. 4354/2015.

Στην εν λόγω διαβίβαση είναι δυνατό να περιλαμβάνονται στοιχεία και δεδομένα οφειλετών / συνοφειλετών, εγγυητών καθώς και προσώπων κατά των οποίων δύναται να προβληθεί δικαίωμα της Τράπεζας προς είσπραξη της απαίτησης, που αφορούν περιουσιακά τους στοιχεία τηρούμενα στην Τράπεζα ή/και κάθε άλλο στοιχείο του οποίου η διαβίβαση καθίσταται αναγκαία για τον σκοπό της πώλησης και μεταβίβασης των απαιτήσεων καθώς και για τον σκοπό της εν γένει διαχείρισης των εν λόγω απαιτήσεων.

Τα υποκείμενα των ως άνω δεδομένων μπορούν να ασκούν τα δικαιώματά τους που προβλέπονται από τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων:

α) για το σκοπό πώλησης και μεταβίβασης των απαιτήσεων, προς την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, στο Δίκτυο Καταστημάτων ενώ για την πλήρη ενημέρωσή τους μπορούν να ανατρέχουν στη Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα της Εθνικής Τράπεζας, η οποία είναι διαθέσιμη στο Δίκτυο καταστημάτων καθώς και στον διαδικτυακό ιστότοπο της Τράπεζας (https://www.nbg.gr) και

β) για τον σκοπό της διαχείρισης των απαιτήσεων, προς τη διαχειρίστρια εταιρεία με την επωνυμία Qquant Master Servicer Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις  (Ε.Δ.Α.Δ.Π) του Ν. 4354/2015. Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ: (+30) 216 0002000, Ε-mail:  [email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή