Προβλήματα φυσικοχημείας

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντάξει. Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ με τον έναν Καμμένο, τον Δημήτρη, το έλυσε μόνος του ο βουλευτής: Υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Ν.Δ. και με τη διαγραφή του σαν τρόπαιο και πιστοποιητικό θα διεκδικήσει ξανά –υπό νέο λάβαρο– την ένταξή του στη χορεία των πατέρων του έθνους. Τίποτε πρωτότυπο. Οι μεταγραφές στο ποδόσφαιρο έχουν συγκεκριμένες περιόδους, στην πολιτική όμως δεν υπάρχουν χρονικά αναχώματα, ικανά να παρεμποδίζουν την πολιτική βούληση των πολιτευομένων. Τουτέστιν το ένστικτο αυτοσυντήρησής τους, που, φρονιμότατα, το βαφτίζουν «φρόνημα».

Με τον άλλο Καμμένο όμως, τον αρχηγό, αυτόν που απέμεινε να υποβαστάζει την κυβερνητική πλειοψηφία, τι ακριβώς σκέφτονται στου Μαξίμου και τι στην Κουμουνδούρου, αν συνδέονται πια αυτά τα δύο ημιαυτόνομα «κρατίδια»; Εως πότε θα επικαλείται τη χημεία ο πρωθυπουργός (την «καλή χημεία του με τον Πάνο»), για να παραπλανά και να χλευάζει τη φυσική; Με το τέλος του καλοκαιρού υποτίθεται ότι θα τελειώσουν και τα μνημόνια. Ποια συγκολλητική ουσία θα εφευρεθεί για να συντηρήσει μια συμμαχία που το μακεδονολογικό την αποκάλυψε τραγελαφικά και επικίνδυνα αλλόκοτη;

Ο πρόεδρος των εναπομεινάντων ΑΝΕΛ, υιοθετώντας τη βολική λογική του δίπορτου ή της συγκυβερνώσας αντιπολίτευσης, διαβεβαιώνει στελέχη και οπαδούς πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να καταπέσει η συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ, να μην υπερψηφιστεί καν από τη Βουλή. Οι διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα κινούνται προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση: Θα κάνει ό,τι μπορεί για να υπερψηφιστεί η συμφωνία, με την προσδοκία πως η κατίσχυσή της θα συγκινήσει τους δικούς του εναπομείναντες από την εποχή του 3%, θα τους πείσει δηλαδή να δώσουν συχωροχάρτι για πολλά άλλα, οικονομικά, πολιτικά και ιδεολογικά. Υποθέτουμε ότι υποθέτει σαν σίγουρες τις ψήφους του Ποταμιού. Πλην της προσωπικής ψήφου του κ. Σταύρου Θεοδωράκη όμως και της ψήφου του κ. Σπύρου Δανέλλη, μάλλον δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένη καμία άλλη. Και οι δύο δεν αρκούν.

Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα παραμυθητική η πίστη στη Δευτέρα Παρουσία: Είναι η μόνη που μπορεί να σε πείσει πως υπάρχει ενδεχόμενο να θυμηθούν το ΠΑΣΟΚ της κ. Γεννηματά και το ΚΚΕ του κ. Κουτσούμπα τι πίστευαν, τι κήρυτταν και τι έκαναν τα κόμματά τους, σε προηγούμενες φάσεις της ιστορίας τους, για το πρόβλημα με τους βόρειους γείτονες. Οι ειδικοί του στοιχήματος, πάντως, μάλλον στη Δευτέρα Παρουσία θα μας συμβούλευαν να ποντάρουμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή