Ο Τραμπ κατηγορεί τους Δημοκρατικούς: Επινοούν ψεύτικες ιστορίες για τα παιδιά των μεταναστών

Ο Τραμπ κατηγορεί τους Δημοκρατικούς: Επινοούν ψεύτικες ιστορίες για τα παιδιά των μεταναστών

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι διασπείρουν «πλαστές ιστορίες θλίψης και οδύνης» για τα παιδιά που έχουν χωριστεί από τους μετανάστες γονείς τους οι οποίοι συνελήφθησαν στα σύνορα με το Μεξικό.

«Τα νότια σύνορά μας πρέπει να παραμείνουν ισχυρά», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να κατακλυστεί η χώρα μας από παράνομους μετανάστες ενώ οι Δημοκρατικοί αφηγούνται ψεύτικες ιστορίες θλίψης και οδύνης ελπίζοντας ότι αυτό θα τους βοηθήσει στις εκλογές», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ έχει πολλαπλασιάσει τα αντιφατικά μηνύματά του στο θέμα αυτό, για το οποίο εξακολουθεί να επικρατεί σύγχυση.

«Δεν θέλουμε να βλέπουμε οικογένειες να χωρίζονται», είπε πριν από δύο ημέρες, όταν υπέγραψε το διάταγμα που έβαζε τέλος στο συστηματικό χωρισμό των παιδιών από τους γονείς τους. Την πολιτική αυτή ξεκίνησε ο ίδιος τον περασμένο Μάιο για να αποθαρρύνει τους μετανάστες.

Περισσότερα από 2.300 μικρά παιδιά και έφηβοι –οι περισσότεροι από χώρες της κεντρικής Αμερικής– έχουν χωριστεί από τις οικογένειές τους και έχουν οδηγηθεί σε κέντρα φιλοξενίας μετά τη σύλληψη των γονιών τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή