Γαλλία: Σάλος με ιερέα που χαστούκισε μωρό κατά τη διάρκεια βάπτισης (Bίντεο)

Γαλλία: Σάλος με ιερέα που χαστούκισε μωρό κατά τη διάρκεια βάπτισης (Bίντεο)

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επισκοπή της Μω, στην περιοχή του Παρισιού, έθεσε σε διαθεσιμότητα σήμερα έναν ιερέα, παύοντάς τον «από κάθε τελετή βάπτισης και γάμου», ο οποίος χαστούκισε ένα μωρό κατά τη διάρκεια της βάπτισης του, προκαλώντας την κατακραυγή στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε χθες και έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια θεάσεις, διακρίνεται ο 89χρονος ιερέας, ενώ ετοιμάζεται σε έναν ναό στο Σαμπό να βαπτίσει ένα μωρό που κλαίει ασταμάτητα.

Αφού πρώτα του πιάνει το πρόσωπο, προτρέποντάς το να «ηρεμήσει», κατόπιν του ρίχνει ένα χαστούκι υπό το αρχικά έκπληκτο και κατόπιν οργισμένο βλέμμα των γονιών του.

«Το γεγονός ότι έχασε τη ψυχραιμία του μπορεί να εξηγηθεί από την κόπωση του ηλικιωμένου άνδρα, όμως δεν δικαιολογεί την ενέργειά του», τονίζεται στην ανακοίνωση της επισκοπής, όπου διευκρινίζεται ότι ο ιερέας «έχοντας επίγνωση της αδικαιολόγητης ενέργειάς του (…) ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια στο τέλος της βάπτισης».

Ερωτηθείς πάντως σήμερα από το ραδιοφωνικό δίκτυο franceinfo, ο ιερέας επιχείρησε να υποβαθμίσει την ενέργειά του. «Ήταν κάτι μεταξύ ενός χαδιού και ενός μικρού χαστουκιού», υπογράμμισε. «Ήθελα να το ηρεμήσω, δεν ήξερα και πολύ καλά τι να κάνω», προσέθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή