Υποδέχθηκε με πτώση το Χ.Α. τη συμφωνία

Υποδέχθηκε με πτώση το Χ.Α. τη συμφωνία

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες κράτησε ο ενθουσιασμός στο ελληνικό Χρηματιστήριο πριν «χτυπήσει» πάλι η επιφυλακτικότητα των επενδυτών και πάρουν τα ηνία οι πωλητές, ειδικά στις δημοπρασίες, επιβεβαιώνοντας το «παγωμένο» κλίμα που επικρατεί μεταξύ των funds και σχέση με τις ελληνικές μετοχές, όπως φάνηκε και στο roadshow του Χ.Α. στις ΗΠΑ την εβδομάδα που πέρασε. Σε τρενάκι του τρόμου κατέληξε η συνεδρίαση τόσο για τον Γενικό Δείκτη όσο και για τις τραπεζικές μετοχές και πολλά blue chips, όπου, μετά την απογείωση και το ράλι που σημείωσε η αγορά στο άνοιγμα, ήρθε η προσγείωση σταδιακά και ιδιαίτερα κοντά στο τέλος της συνεδρίασης, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμούς για τη συνέχεια.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,22%, στις 771,18 μονάδες, ενώ το πρώτο 10λεπτο της συνεδρίασης είχε βρεθεί στο +2,52%. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,03%, στις 907,61 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε έως και το +4,44%. Ο τζίρος πήρε τα πάνω του στις δημοπρασίες και διαμορφώθηκε στα 81,63 εκατ. ευρώ. Ισχυρές ρευστοποιήσεις σημειώθηκαν στη ΔΕΗ με απώλειες 6,28% από +2,90% ενδοσυνεδριακά, στον ΑΔΜΗΕ, που έκλεισε με πτώση 4,96%, στη ΓΕΚ Τέρνα, ενώ άνω του 2% ήταν οι απώλειες στην Εθνική, η οποία ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να κερδίζει 4,62%.

Η εκτίναξη του τζίρου, ο οποίος ήταν σχεδόν διπλάσιος από τα επίπεδα που μας είχε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα, δημιουργεί αρκετά ερωτήματα για την επόμενη εβδομάδα, αφού πραγματοποιήθηκε σε μία συνεδρίαση όπου οι δείκτες έκλεισαν στα χαμηλά ημέρας.

Σύμφωνα με τον Μ. Χατζηδάκη της Beta Securities, οι αποφάσεις του Eurogroup έδωσαν κάποιο τόνο αισιοδοξίας πριν και μετά τη συνάντηση της 21ης Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, όχι όμως με την ένταση που θα βοηθούσε την αγορά να ξεκολλήσει από το εύρος διακύμανσης στο οποίο κινείται τον τελευταίο μήνα. Οι επενδυτές διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις οι οποίες σχετίζονται και με την πολιτική κατάσταση, καθώς η χώρα εισέρχεται σε περίοδο πολιτικών ζυμώσεων ενόψει των εκλογών του 2019, ειδικά μετά και τις εξελίξεις της συμφωνίας των Πρεσπών.

Από την πλευρά των εισηγμένων εταιρειών, η παρουσία τους στο πρόσφατο φόρουμ της Νέας Υόρκης που διοργάνωσε η ΕΧΑΕ δεν συνοδεύθηκε από ισχυρές εισροές παρά τα πολυάριθμα ραντεβού που πραγματοποιήθηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή