Ερχονται βροχές και καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση

Ερχονται βροχές και καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεφώσεις που στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους πυκνές, αναμένονται το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο.

Από το πρωί οι νεφώσεις και τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Κεντρικό Αιγαίο και την Κρήτη. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τόσο έως το πρωί, όσο και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς, όμως στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 2 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη, στα κεντρικά και νότια από 20 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 27, στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 31, και στην Κρήτη από 20 έως 29.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, σταδιακά όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν κατά 2 περίπου μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 24 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή