Στη χώρα του καφέ… δεν μυρίζει πλέον μπάλα

Στη χώρα του καφέ… δεν μυρίζει πλέον μπάλα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Παγκόσμιο Κύπελλο παρουσιάζει εντόνως μειωμένο ενδιαφέρον στη Βραζιλία, τη χώρα που συνήθως «παραλύει» όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η διοργάνωση. Αρκετοί το αποδίδουν στη συντριβή από τη Γερμανία το 2014, όταν η «Σελεσάο» δέχθηκε 7 τέρματα μέσα στην έδρα της στην πιο βαριά ήττα της ιστορίας της, ωστόσο αυτή η ήττα δεν είναι ο μοναδικός λόγος.

Στο Ρίο Ντε Τζανέιρο υπάρχει ένας δρόμος που ανέκαθεν στολιζόταν παράλληλα με το εκάστοτε Παγκόσμιο Κύπελλο, κάθε τέσσερα χρόνια. Στην οδό Χόρχε Ρούτζε, σε κάθε Μουντιάλ ο δρόμος φορούσε τα καλά του, προκειμένου να γιορτάσει αλλά και να υποστηρίξει τις προσπάθειες της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας. Φέτος, για πρώτη φορά εδώ και τέσσερις δεκαετίες, ο δρόμος δεν έχει καμία αύρα Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Εχουμε κερδίσει 5 φορές τον διαγωνισμό για τον καλύτερα στολισμένο δρόμο», λέει ο 56χρονος Ζάρμπας Ράμος που τονίζει πως «φέτος δεν με ενδιαφέρει καθόλου το Μουντιάλ». Αυτόν τον μήνα δημοσιεύθηκε μια έρευνα σε εταιρεία δημοσκοπήσεων, με αντικείμενο την απήχηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στους Βραζιλιάνους.

Το 53% των ερωτηθέντων απάντησε πως δεν ενδιαφέρεται για τη διοργάνωση και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αυτό το ποσοστό είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί από το 1994 όταν και τέθηκε για πρώτη φορά η ερώτηση. Πέραν του περιορισμένου ενδιαφέροντος για αθλητικούς λόγους, η περίφημη οδός Χόρχε Ρούτζε δεν στολίστηκε λόγω και της αυξανόμενης βίας που παρατηρείται στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς μόνο από την αρχή του τρέχοντος έτους έχουν δολοφονηθεί 15 άνθρωποι, συνεπώς το τελευταίο που θα ένοιαζε τους κατοίκους της περιοχής είναι να βάψουν τον δρόμο σε κίτρινο και πράσινο φόντο. Παράλληλα, η Βραζιλία βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση από το 2014, κάτι που όπως είναι προφανές ρίχνει αρκετά το ενδιαφέρον για δευτερεύοντα πράγματα όπως είναι το ποδόσφαιρο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή