Κουβέλης: Οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να πάρουν τις αποφάσεις τους

Κουβέλης: Οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να πάρουν τις αποφάσεις τους

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πολιτικές δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως "προοδευτικές", ως "κεντροαριστερές", εκείνες που έχουν ως αναφορά τους τη Σοσιαλδημοκρατία, οφείλουν να πάρουν τις αποφάσεις τους. Και, μάλιστα, άμεσα», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», που κυκλοφορεί αύριο Κυριακή.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο σύγκλισης των κομμάτων της Κεντροαριστεράς, ο κ. Κουβέλης σημειώνει πως «οι ευθύνες τους για το μέλλον της χώρας είναι μεγάλες. Και στον πολιτικό απολογισμό των επόμενων ετών το πρόσημο και το περιεχόμενο της πολιτικής πρέπει να είναι προοδευτικό».

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι στη χώρα μας υπάρχει «διπολισμός και όχι δικομματισμός», με τις δυνάμεις της Αριστεράς, του προοδευτικού και δημοκρατικού μετασχηματισμού της κοινωνίας από τη μια, και την πλευρά του άκρατου νεοφιλελευθερισμού από την άλλη.

Για την απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό χρέος, δηλώνει ότι «σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για τη χώρα και τον λαό μας, αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα για το πέρασμα στη μεταμνημονιακή εποχή και την επιστροφή στην κανονικότητα». «Το ζητούμενο αυτή την ώρα», προσθέτει, «είναι να δρομολογηθεί σε στέρεες βάσεις η ανάπτυξη και για να γίνει αυτό πρέπει να είναι δίκαιη, να υπάρχει δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου και κοινωνικά ισορροπημένη».

Ο κ. Κουβέλης εμφανίζεται βέβαιος ότι η συμφωνία Ελλάδας- ΠΓΔΜ θα επικυρωθεί, καθώς και ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ανεξάρτητα από τη στάση τους απέναντι στη συμφωνία, θα συνεχίσουν να συμμετέχουν και να στηρίζουν την κυβέρνηση μέχρι το τέλος της τετραετίας.

Για το θέμα των δύο στρατιωτικών που κρατιούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, δηλώνει ότι η κυβέρνηση και οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών χρησιμοποιούν όλα τα νομικά μέσα που θα μπορούσαν να διευκολύνουν την άρση της προσωρινής κράτησής τους, αλλά εκτιμά ότι η νομοθετική ρύθμιση για την μετάθεσή τους στην Τουρκία «δεν μπορεί από μόνη της να ανατρέψει τα δεδομένα που υπάρχουν».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή