Πάνω από 270 κεραυνοί στην Αττική το Σάββατο – Βροχές και καταιγίδες σήμερα

Πάνω από 270 κεραυνοί στην Αττική το Σάββατο – Βροχές και καταιγίδες σήμερα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 270 κεραυνοί καταγράφηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Αττική, κατά τη διάρκεια ισχυρής καταιγίδας που ξεκίνησε από τα δυτικά τμήματα του νομού.

Πλημμυρικά φαινόμενα αναφέρθηκαν σε πολλές περιοχές, κυρίως στη Σαλαμίνα και τα δυτικά προάστια της Αθήνας.

Πάνω από 270 κεραυνοί στην Αττική το Σάββατο – Βροχές και καταιγίδες σήμερα-1

Για σήμερα, Κυριακή, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, και στο Βόρειο Αιγαίο.

Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν κυρίως τα ηπειρωτικά, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τόσο έως το πρωί, όσο και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα είναι 3 έως 6 βαθμούς χαμηλότερη, στα κεντρικά και νότια από 19 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 28, στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 31,και στην Κρήτη από 19 έως 30.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν κατά 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Μικρή πιθανότητα για βροχοπτώσεις υπάρχει έως και τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, έως το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης, ενώ προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή