Παυλόπουλος: Τα εθνικά μας θέματα οφείλουμε να τα υπερασπιζόμαστε υπό όρους αρραγούς ενότητας

Παυλόπουλος: Τα εθνικά μας θέματα οφείλουμε να τα υπερασπιζόμαστε υπό όρους αρραγούς ενότητας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα ότι τα εθνικά θέματα «οφείλουμε να τα υπερασπιζόμαστε υπό όρους αρραγούς ενότητας» έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος από την Υδρα, όπου κατέθεσε στεφάνι στον Ανδριάντα του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη.

«Η καρδιά του Ανδρέα Μιαούλη, από εδώ, την Ύδρα, στέλνει διαχρονικό μήνυμα με αποδέκτες τον Λαό μας και το Έθνος μας. Ένα μήνυμα με δύο, συμπληρωματικές μεταξύ τους, πτυχές» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η πρώτη πτυχή μας θυμίζει το Εθνικό μας Χρέος, όπως το αποδίδει ανά τους αιώνες ο άρκος των Αθηναίων Εφήβων: «Την Πατρίδα ουκ ελάσσω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσης αν παραδέξωμαι».

Και η δεύτερη πτυχή μας θυμίζει ότι, ιδίως τα Εθνικά μας Θέματα, Θέματα υπαρξιακά για τον Λαό μας και το Έθνος μας, οφείλουμε να τα υπερασπιζόμαστε υπό όρους αρραγούς ενότητας» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος καταλήγοντας:

«Διότι η Ιστορία δεν πρόκειται να μας συγχωρήσει την άγνοια του ότι εμείς, οι Έλληνες, μόνον υπό συνθήκες αρραγούς ενότητας μεγαλουργήσαμε. Ενώ ο διχασμός και η διχόνοια μας στοίχισαν πολύ ακριβά, ακόμη και τμήματα του Εθνικού μας Κορμού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή